Την δεύτερη ήττα της στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γνώρισε η ΑΕΚ! Μετά την βαριά της ήττα από την Άλκμααρ, η "Ένωση" έδειξε διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο φιλικό της με την Μπέρσχοτ όπου "έλαμψαν" οι μικροί της και σειρά είχε να τεστάρει τις δυνάμεις της σε ένα ακόμη δυνατό "τεστ" με την Κλαμπ Μπριζ στο οποίο και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα "κιτρινόμαυρα" ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι!

Ο Ματίας Αλμέιδα που δοκίμασε ξανά αρκετά πρόσωπα και σχήματα είδε τους Βέλγους να... τιμωρούν τα λάθη των παικτών του σε μεσαία και αμυντική γραμμή και να παίρνουν τη νίκη με 4-1. Ισοφάρισε με αυτογκόλ του Λιούμπισιτς η Μπριζ, καταιγισμός ευκαιρών από την ΑΕΚ που δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Ακυρώθηκε γκολ για την "Ένωση". Σε δυο 45λεπτα και ένα μισάωρο διεξήχθη στο φιλικό.


Η Μπριζ "λύγισε" την ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Μπρινιόλι

H ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ενώ δεν άργησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 11ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον, ο Γκαρσία εκτέλεσε απευθείας με άψογο πλασέ, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα και έτσι η "Ένωση" πήρε από νωρίς το προβάδισμα με 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2igccbywfrt)
Ενώ η ΑΕΚ είχε τα ηνία, η ισοφάριση ήρθε μόλις δυο λεπτά αργότερα (13') και μάλιστα με απίστευτο τρόπο και απίθανο αυτογκόλ του Λιούμπισιτς. Στην προσπάθεια του να γυρίσει τη μπάλα στον Μπρινιόλι καθώς πιεζόταν από αντίπαλο, είδε τη μπάλα να καταλήγει στην εστία της ομάδας του για το 1-1, ενώ κάτι που έπαιξε σίγουρα τον ρόλο του για την φάση ήταν και ο δυνατός αέρας που υπήρχε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2igfd10xvj5)
Στο 17ο λεπτό ήταν η στιγμή που ο Μπρινιόλι έδειξε την κλάση του στην πρώτη του μεγάλη απόκρουση κάτω από τα "κιτρινόμαυρα" γκολποστ. Ο Ιταλός τερματοφύλακας με φοβερή επέμβαση σε δυνατό σουτ του Βανάκεν μέσα από την περιοχή έστελε τη μπάλα σε κόρνερ, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2igfd19uy69)
Μετά την ισοφάριση, η Μπριζ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 29ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Βανάκεν μεβαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Ζουτγκλά που "νίκησε" τον Μπρινιόλι σε τετ-α-τετ και έκανε την ανατροπή  για τους Βέλγους που πέρασασν μροστά με με 2-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2igt55v5pah)
Στο 43ο λεπτό  Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ από ευθεία θέση βολής, όμως ο επιθετικός της "Ένωσης" έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ η οποία λίγο πολύ... κατέληξε σε διπλανό γήπεδο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ihn0oihh9d)
Στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου, η Μπριζ πήρε... αέρα τριών τερμάτων. Οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Ζίνι στην μεσαία γραμμή και έφυγαν στην κόντρα, ο Ταλμπί έπειτα από ωραία μπαλιά βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι τον οποίο και "νίκησε" στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ για το 3-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ih6xny871t)
Στο δεύτερο μέρος, η "Ένωση" ανέβασε στροφές και ξεδίπλωσε τις επιθετικές της αρετές, απείλησε με αξιώσεις την αντίπαλη εστία ωστόσο οι "κιτρινόμαυροι" τα... χάλαγαν στην τελική ενέργεια και δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ii2cdgmsdt)
Η ΑΕΚ πίεζε με στόχο να βρει ένα γκολ και να μειώσει στο σκορ το οποίο ήρθε από τα... πόδια του Χατζηθεοδωρίση στο 79ο λεπτό όμως το γκολ του ακυρώθηκε καθώς μετά από κοντρόλ που έκανε η μπάλα βρήκε στο χέρι του λίγο πριν πλασάρει με αποτέλεσμα να παραμείνει το 3-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2iig5gznnuh)
Εκεί όπου η ΑΕΚ έχανε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει, το γκολ ήρθε ξανά από την... Μπριζ. Στο 116ο λεπτό, οι Βέλγοι "πάτησαν" περιοχή από τα αριστερά, έκαναν το γύρισμα στην μικρή περιοχή και ο 19χρονος Μπαρμπέρα έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία για το τελικό 4-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ijcb25xxc1)