Ακόμη πιο κοντά στο όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού βρίσκεται η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ, η οποία επικράτησε με 96-68 της Σλοβενίας στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, με τον Βασίλη Σπανούλη να δίνει συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη δουλειά που έκαναν απέναντι στον Λούκα Ντόντσιτς.

Βασίλης Σπανούλης: "Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νοοτροπία και η κουλτούρα"

Η δουλειά που έχει κάνει ο Βασίλης Σπανούλης στην Εθνική Ελλάδος είναι εμφανής πέρα για πέρα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής κατάφερε να περάσει τις ιδέες του στην ομάδα που παίζει ανά διαστήματα ολοκληρωτικό μπάσκετ, κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Αυτό συνέβη και στην αναμέτρηση κόντρα στη Σλοβενία, όπου η Ελλάδα κατάφερε να κρατήσει την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς στους 68 πόντους μόλις, ενώ στα δύο πρώτα παιχνίδια του Προολυμπιακού τουρνουά έχει μέσο 98. 

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνιζε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα πως το DNA της χώρας είναι η άμυνα, κάτι που δείχνει περίτρανα στους τελευταίους αγώνες της. Ο "Kill Bill" στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα αναφέρθηκε στη δουλειά που έκαναν οι παίκτες του πάνω στον Λούκα Ντόντσιτς κι όχι μόνο.

"Θα το πω τώρα που κερδίσαμε. Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νοοτροπία και η κουλτούρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω δει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όλα ξεκινούν από την άμυνα. Βγάλαμε πολλούς αιφνιδιασμούς. Οι παίκτες προσέγγισαν εκπληκτικά το παιχνίδι και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Θέλαμε να βγάλουμε τον Λούκα εκτός παιχνιδιού. Θέλαμε να τον πιέζουμε σε όλο το γήπεδο. Όλα τα παιδιά που ήταν πάνω του έκαναν εξαιρετική δουλειά. Το πιο σημαντικό δεν είναι αυτά που γράφει η στατιστική, αλλά αυτό που δίνει ο καθένας στην ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ένα καλό σύνολο που θα παίζει μόνο για τη νίκη. Περιμένουμε τον αντίπαλο στον τελικό για να προετοιμαστούμε.