Είναι γνωστό πως ο Λούκα Ντόντσιτς μεγαλώνοντας και βλέποντας μπάσκετ είχε σαν είδωλο τον Βασίλη Σπανούλη. Οι δυο τους βρέθηκαν αντίπαλοι στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ, με την Ελλάδα να επικρατεί της Σλοβενίας και τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής να ζητάει από τον σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς υπογεγραμμένα τα παπούτσια του.

Ο Σπανούλης ζήτησε τα παπούτσια του Ντόντσιτς στο Προολυμπιακό τουρνουά

Ένα πολύ όμορφο περιστατικό συνέβη μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σλοβενία για το Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ, όταν ο Βασίλης Σπανούλης συνάντησε τον Λούκα Ντόντσιτς και μίλησαν σαν δάσκαλος προς... μαθητή.

Τις περισσότερες φορές ο μαθητής γίνεται καλύτερος από εκείνον που τον διδάσκει, με τα μέχρι στιγμής κατορθώματα του σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς να δείχνουν πως θα ξεπεράσει κατά πολύ το είδωλο του στο μέλλον.

Ο "Kill Bill" μίλησε αρκετές φορές για το ταλέντο του "Luka Magic" γνωρίζοντας την αδυναμία που του έχει. Η κίνηση του όμως να πάει μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια της Σλοβενίας και να ζητήσει από τον Ντόντσιτς τα παπούτσια του υπογεγραμμένα για τον γιο του δείχνει την αμοιβαία εκτίμηση που υπάρχει ανάμεσα στους δύο παιχταράδες.