Συναρπαστικό σε θέαμα αλλά και στην έκβαση των παιχνιδιών είναι το Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια, με τις Μπαχάμες να επιβεβαιώνουν τον τίτλο του φαβορί κόντρα στον Λιβάνο και την Ισπανία έστω και δύσκολα να αφήνει εκτός συνέχειας την Φινλανδία, με τις δύο ομάδες να δίνουν ραντεβού στον τελικό για το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η πρώτη περίοδο και ο Έιτον έστειλαν τις Μπαχάμες στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά

Οι Μπαχάμες πραγματοποίησαν μία εξαιρετική πρώτη περίοδο κόντρα στο Λίβανο και πήραν μία διαφορά ασφαλείας 14 πόντων (50-36) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βρίσκοντας πολύ εύκολα το δρόμο προς το καλάθι είτε εντός είτε εκτός ρακέτας.

Ο Λίβανος δεν το έβαλε κάτω όμως και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (63-54), καταφέρνοντας να κρατήσει την ομάδα που βασίζεται κυρίως σε παίκτες του NBA στους 13 πόντους στην τρίτη περίοδο.

Η διαφορά δυναμικότητας όμως ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν μεγάλη, με τους παίχτες του Λιβάνου να κουράζονται και τις Μπαχάμες να τροφοδοτούν σωστά τον Ντεάντρε Έιτον, με τον πρώην παίκτη των Φοίνιξ Σανς να δίνει τη νίκη στην ομάδα του με 89-72, σκοράροντας 24 πόντους και μαζεύοντας 15 ριμπάουντ.

Semi-Finals: Bahamas 🇧🇸 vs Lebanon 🇱🇧 | Highlights | FIBA OQT 2024 Spain

Στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά με... καρδιοχτύπια η Ισπανία

H Ισπανία δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση κόντρα στη Φινλανδία στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια, αλλά κατάφερε με επιμέρους σκορ 10-21 στη δεύτερη περίοδο να πάει στο ημίχρονο μπροστά με οκτώ πόντους (30-38).



Πολλοί θα περίμεναν ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι "φούριας ρόχας" θα ξεφύγουν στο σκορ και θα φτάσουν σε μία ανέτη επικράτηση, αλλά η Φινλανδία κατάφερε στο τρίτο δεκάλεπτο να ανατρέψει το σκορ και να τελειώσει την περίοδο μπροστά με τρεις πόντους (59-56).



Στην κρίσιμη τελευταία περίοδο αν και "καρδιοχτύπησε" η Ισπανία κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη (74-81) και την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, εκεί που θα συναντήσει τις Μπαχάμες με έπαθλο το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.



Το πανόραμα του Προολυμπιακού τουρνουά της Βαλένθια

Βαλένθια

Α' όμιλος
Τα αποτελέσματα: Λίβανος-Ισπανία 59-104, Ισπανία-Ανγκόλα 89-81, Ανγκόλα-Λίβανος 70-74. 
Η βαθμολογία: Ισπανία 4 (+53), Λίβανος 3 (-41), Ανγκόλα 2 (-12). 


Β' όμιλος
Τα αποτελέσματα: Φινλανδία-Μπαχάμες 85-96, Μπαχάμες-Πολωνία 90-81, Πολωνία-Φινλανδία 88-89. 
Η βαθμολογία: Μπαχάμες 4 (+20), Φινλανδία 3 (-10), Πολωνία 2 (-10). 

Ημιτελικοί:

Μπαχάμες - Λίβανος 89-72
Φινλανδία - Ισπανία 74-81

Τελικός:

7/7 21:30 Ισπανία - Μπαχάμες