Χωρίς εκπλήξεις, αν εξαιρεθεί το κόψιμο του Γιώργου Δερβίση που όλη τη χρονιά είχε προβλήματα τραυματισμού, έγινε η ανακοίνωση της 13άδας της εθνικής πόλο Ανδρών που θα ταξιδέψει στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, το καλοκαίρι του 2023, υπάρχει η προσθήκη του Άγγελου Βλαχόπουλου, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα για να σταθεί δίπλα στο πλευρό της μητέρας του, αλλά σε αυτό το ραντεβού είναι διαθέσιμος. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με τρεις φουνταριστούς και ο Βλάχος


Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης προετοιμάζεται για τους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σπουδαίας καριέρας του. Οι δύο νέοι φουνταριστοί, που αντικατέστησαν τον Κώστα Μουρίκη και τον Χριστόδουλο Κολόμβο, θα είναι ο Κωνσταντίνος Κάκαρης και ο Δημήτρης Νικολαΐδης. Για αμφότερους, αυτή θα είναι η πρώτη διοργάνωση, ενώ ο Θοδωρής Βλάχος αποφάσισε να πάρει και τρίτο φουνταριστό, τον Νίκο Παπανικολάου, ο οποίος επίσης δεν έχει πάει ξανά σε διοργάνωση των πέντε κύκλων. 

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο έκανε και η Αλεξία Καμμένου, διαλέγοντας τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, την Έλενα Ξενάκη και την Αλεξάνδρα Ασημάκη στη 13άδα της εθνικής πόλο Γυναικών. Σε ό,τι αφορά τους γίγαντες της εθνικής Ανδρών στα 2 μέτρα, πλην Κάκαρη άνετα βγαίνουν στα άκρα στον παίκτη παραπάνω, ενώ έχουν δεξιότητες και ως αμυντικοί. 

Ο βασικός αμυντικός της Εθνικής, ο Δημήτρης Σκουμπάκης, ήταν και στο Τόκιο το 2021, όχι όμως οι παρτενέρ του στα δύο μέτρα, Στάθης Καλογερόπουλος και Νίκος Γκίλλας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Φερεντσβάρος Στέλιος Αργυρόπουλος έπαιξε στην Ιαπωνία και μπήκε στην κορυφαία επτάδα της διοργάνωσης, στο δρόμο της Εθνικής προς το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου. Ο Μάνος Ζερδεβάς έκανε το ξεπέταγμά του στο Τόκιο, ενώ ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος, που προσφάτως μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, θα κάνει το... ολυμπιακό ντεμπούτο του. 

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς και ο Βλαχόπουλος θα πάνε στους τρίτους Ολυμπιακούς της καριέρας τους, αφού ξεκίνησαν στο Ρίο, το 2016. 

H Εθνική βρίσκεται σε όμιλο με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία, την Ιταλία, που την απέκλεισε στα προημιτελικά του πρόσφατου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στην Ντόχα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μαυροβούνιο και τη Ρουμανία. Την τελευταία πρόκειται να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, στις 28 Ιουλίου. 

Στο β' όμιλο βρίσκονται η "χρυσή" ολυμπιονίκης Σερβία, η Αυστραλία, η Ουγγαρία, η οικοδέσποινα Γαλλία, η Ισπανία και η Ιαπωνία. 


Η 13άδα της εθνικής Ελλάδος πόλο Ανδρών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024: Τερματοφύλακες: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος. Αμυντικοί: Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Νίκος Γκίλλας. Περιφερειακοί: Γιάννης Φουντούλης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Άγγελος Βλαχόπουλος, Στέλιος Αργυρόπουλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Φουνταριστοί: Κωνσταντίνος Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Νίκος Παπανικολάου.