Η Βραζιλία... σπίτι της, η Ουρουγουάη όλα για όλα κόντρα στην Κολομβία στα ημιτελικά του Copa America! Ένα παιχνίδι στο "Allegiant Stadium" του Λας Βέγκας "φτωχό" σε φάσεις αλλά με αρκετή... δόση μαρκαρισμάτων που δεν ανέδειξε κανέναν νικητή στην κανονική διάρκεια (0-0). Οι Βραζιλιάνοι δεν κατάφεραν ποτέ να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα αφού οι Ουρουογουανοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 74'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2j1xrixk681)
Μοιραία οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην "ρώσικη ρουλέτα" καθώς στο Copa America δεν υπάρχει παράταση, εκεί όπου η "σελέστε"... λύγισε τη "σελεσάο" και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά όπου αναμένεται "τιτανομαχία" με τους Κολομβιανούς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2j3hg9cwbll)

Η Ουρουγουάη απέκλεισε την Βραζιλία και πήρε την πρόκριση στους "4" του Copa America

Αυτό που κυριαρχούσε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Στο 33ο λεπτό η Ουρουγουάη δέχτηκε ισχυρό πλήγμα αφού ο Ρόναλντ Αραούχο έγινε αναγκαστική αλλαγή και έχασε τον βασικό της στόπερ από νωρίς. Στο πρώτο μέρος, η Βραζιλία είχε καλή στιγμή με σουτ του Ραφίνια, ενώ οι Ουρουγουανοί απείλησαν με τον Ντάρβιν Νούνιες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2j2tuu8e8nd)
Στο πρώτο μέρος, η Βραζιλία είχε καλή στιγμή με σουτ του Ραφίνια, ενώ οι Ουρουγουανοί απείλησαν με τον Ντάρβιν Νούνιες. Ο γκολκίπερ της Ουρουγουάης, Ροσέτ χρειάστηκε να κάνει δυο καθοριστικές επεμβάσεις στο πρώτο μέρος για ναν κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2j2v29kenpl)
Το δεύτερο μέρος κύλησε δίχως μεγάλες φάσεις, ενώ άλλαξαν οι ισορροπίες στο 74ο λεπτό όταν και η Ουρουγουάη έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Ναντές αν και αρχικά δέχτηκε κίτρινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ροντρίγκο, μετά από την χρήση του VAR η κάρτα άλλαξε... χρώμα και ο παίκτης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2j3e1s4lpl5)
Παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, οι Βραζιλιάνοι δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί και έτσι μοιραία το παιχνίδια οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου η Ουρουγουάη ευστόχησε στις πρώτες τρεις εκτελέσεις, σε αντίθεση με την Βραζιλία που είδε τον Μιλιτάο και τον Ντόουγκλας Λουίς να γίνονται... μοιραίοι και να αστοχούν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2j2igqm910x)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Ναντές, Ρόναλντ Αραούχο (33′ Χιμένες), Ολιβέρα, Βίνια (46′ Κάσερες), Βαλβέρδε, Ουγκάρτε, Ντε Λα Κρουζ (66′ Μπεντανκούρ), Μαξιμιλιάνο Αραούχο, Πελίστρι (77′ Βαρέλα), Νούνιες (78′ Ντε Αρασκαέτα)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανίλο, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Αράνα, Γκιμαράες (87′ Εβανίλσον), Πακετά (81′ Ντόουγκλας Λουίς), Γκόμες (82′ Περέιρα), Ραφίνια (82′ Σάβιο), Έντρικ, Ροδρίγκο (87′ Μαρτινέλι)