Τα... ευτράπελα με τα επεισόδια οπαδών δεν λείπουν από το Euro 2024! Η Ολλανδία αν και βρέθηκε να χάνει από την Τουρκία, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και με 2-1 να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά. Μετά το φινάλε της αναμέτρησης ακολούθησε το... χάος αφού σημειώθηκαν επεισόδια τόσο στην Γερμανία όσο και σε πόλεις της Ολλανδίας που μένουν Τούρκοι.

Χαμός με επεισόδια Ολλανδών και Τούρκων οπαδών στο Euro 2024

Το φινάλε του αγώνα της Ολλανδίας με την Τουρκία βρήκε τους "οράνιε" μεγάλους θριαμβευτές, κάτι που δεν άρεσε στους Τούρκους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου. Καθώς αποχωρούσαν από το γήπεδο οι Τούρκοι φίλαθλοι προκάλεσαν ένταση και ξεκίνησαν να διαπληκτίζονται με τους Ολλανδούς.



Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Τούρκοι που βρίσκονταν στις εξέδρες προκάλεσαν με τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων το οποίο αποτελεί σύμβολο μιας ακροδεξιάς εξτρεμιστικής διοργάνωσης για το οποίο τιμωρήθηκε με ποινή δυο αγωνιστικών από την UEFA και ο Τούρκος στόπερ, Μερίχ Ντεμιράλ.


Μάλιστα, τα επεισόδια δεν σημειώθηκαν μόνο στο Βερολίνο αλλά και σε πόλεις της Ολλανδίας με Τούρκους οι οποίπι επιτέθηκαν σε ντόπιους που πανηγύριζαν την πρόκριση της εθνικής τους ομάδας.

Ορισμένες από τις πόλεις που εκτυλίχθηκαν επεισόδια στην Ολλανδία ήταν τόσο στην Χάγη όσο και στο Αϊντχόφεν, με τους Τούρκους να συγκρούονται τόσο με τους ντόπιους όσο και με τις αστυνομικές δυνάμεις.