Ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε την όγδοη νίκη του στην πίστα του Σίλβερστοουν και πρώτη φετινή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, επικρατώντας του Μαξ Φερστάπεν και του τρίτου Λάντο Νόρις, ο οποίος, αφού απεμπόλησε το προβάδισμά του στον 33ο γύρο, έχασε και τη δεύτερη θέση με τέσσερις γύρους να απομένουν για τη λήξη του αγώνα. 





Ο Χάμιλτον θύμισε παλιές καλές εποχές, άλλωστε από το 2014 έως το 2021 μόνο μία φορά έχασε το βρετανικό ράλι, ενώ μέχρι και πέρυσι δεν είχε πέσει κάτω από την τρίτη θέση. Μάλιστα, συγκινήθηκε ιδιαιτέρως, αφού έδειχνε να κλαίει μέσα από το κράνος του. Ήταν η πρώτη νίκη του από τον Δεκέμβριο του 2021 και το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Το ίδιο έγινε και στον επινίκιο λόγο του. 





Μετά τον 30ό γύρο και αφού ο Τζορτζ Ράσελ αποσύρθηκε με μηχανικό πρόβλημα, ο Λιούις Χάμιλτον ενορχήστρωσε την αντεπίθεση του απέναντι στον Λάντο Νόρις. Ο πρωτοπόρος της κούρσας ξεκίνησε να νιώθει την καυτή ανάσα του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 με τη Mercedes. 




Ο Χάμιλτον μπήκε σχεδόν ταυτόχρονα με τον Φερστάπεν στα πιτς και προτίμησε μαλακή γόμα, με τον Ολλανδό να βασίζεται σε βαριά ελαστικά. Ο Φερστάπεν δικαιώθηκε για την επιλογή του, αφού από εκείνο το σημείο και μετά ήταν ταχύτερος από τους δύο πρώτους οδηγούς και κατόρθωσε να περάσει τον έναν. Έτσι, με τον όγδοο στη βαθμολογία των οδηγών Χάμιλτον να προπορεύεται, ο Φερστάπεν μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά του από τον Νόρις πάνω από τους 80 βαθμούς, 255 έναντι 171, και να διατηρηθεί σε ασφαλή απόσταση.

Η Red Bull, από τη μεριά της, είναι στους 373 βαθμούς, με τη Ferrari να ακολουθεί με 302.