Δεν χωρά αμφιβολία ότι το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται για τα καλά μετά από πολλά χρόνια στα… ντουζένια του! Σε όποιο αθλητικό στέκι κι αν βρεθείς θα ακούσεις να μιλούν για τη "μάχη" Παναθηναϊκού AKTORΟλυμπιακού στα παρκέ της Euroleague και της Basket League, για τον Αντετοκούνμπο, τον Σπανούλη, την προσπάθεια της εθνικής να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το τελευταία 24ωρα, βέβαια, ένα είναι το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της φίλαθλης κοινής γνώμης: Η επιστροφή-βόμβα του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό! Παράλληλα λειτουργεί για τα καλά ως ορεκτικό μιας συγκλονιστικής χρονιάς που μας περιμένει με πρωταγωνιστές τους δύο "αιώνιους".

Τόσοι παικταράδες μαζεμένοι σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά το 2009

Ενδεχομένως μόνο η “τιτανομαχία” του 2009 που κορυφώθηκε στον αλησμόνητο ημιτελικό του Final Four του Βερολίνου να μπορεί να μπει σε ζυγαριά ποιότητας με όσα θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες.

Τόσους παικταράδες… συνωστισμένους ταυτόχρονα στα ρόστερ των δύο ομάδων είχαμε να δούμε από τη μονομαχία της "πράσινης" dream-team των Σπανούλη, Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους, Πέκοβιτς, Μπατίστ, Φώτση με την "ερυθρόλευκη αρμάδα των εκατομμυρίων", των Παπαλουκά, Τεόντοσιτς, Βούισιτς, Τσίλντρες, Γκριρ, Μπουρούση.

Euroleague Final Four 2009 | Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 82-84 | Semi Final | 1/5/2009


Κι είναι τόσο μεγάλη η προσμονή που δημιουργείται για μια all time classic σύγκρουση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που ακόμη και σε “πηγαδάκια” ουδέτερων μπασκετόφιλων φιλάθλων (και όχι μόνο εντός Ελλάδας), κυριαρχεί ένα ερώτημα: Ποια από τις δύο ομάδες έχει καλύτερο ρόστερ;

Απάντηση όταν ολοκληρώσουν τα ρόστερ τους Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός

Μην ψάχνετε από τώρα να δώσετε απάντηση, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν ακόμη ολοκληρωμένα δεδομένα στο τραπέζι για να ξεκινήσει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδικασία σύγκρισης. Αρχικά υπάρχουν δύο εξαιρετικά σημαντικές εκκρεμότητες να διευθετηθούν με κάθε επισημότητα, γιατί στις μεταγραφές έχουν δει πολλά τα μάτια μας.

Η πρώτη αφορά την οριστικοποίηση της παραμονής του Κέντρικ Ναν στο ΟΑΚΑ (καθώς μέχρι τις 15 Ιουλίου, ο Αμερικάνος έχει περιθώριο να βρει ομάδα στο ΝΒΑ να συνεχίσει την καριέρα του, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται τέτοιο σενάριο στον ορίζοντα) και η δεύτερη την επισημοποίηση της επιστροφής του Βεζένκοφ στο ΣΕΦ, καθώς μπορεί οι φίλοι του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν πρόωρα για το τεράστιο , αλλά ακόμη οριστική μεταγραφή δεν υπάρχει.

Δεύτερον, σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ οι δύο “αιώνιοι” έχουν μίνιμουμ δύο ακόμη πολύ ηχηρές μεταγραφές στα σκαριά, οι οποίες μπορεί στην πράξη να αποδειχτούν και τρεις.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεδομένα θα προχωρήσει στην απόκτηση ενός εξαιρετικού σέντερ για να πλαισιώσει τον… έρημο και μόνο Ματίας Λεσόρ και τα ονόματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φανερώνουν τις προθέσεις των "πράσινων" για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Είτε αποκτηθεί ο Τάις, είτε κάποιος άλλος σέντερ ανάλογων κυβικών και εμπειρίας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ενίσχυση της ομάδας του Εργκίν Αταμάν στη ρακέτα θα είναι τεράστια.

Στην αντίπερα όχθη μοιάζει δεδομένη η απόφαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού για απόκτηση ενός σπουδαίου ονόματος στις θέσεις “2” και “3”, με το όνομα του Εβάν Φουρνιέ να συζητιέται ολοένα και περισσότερο.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι θα σημάνει για την ποιότητα του «ερυθρόλευκου» ρόστερ ενδεχόμενη απόκτηση του πολύπειρου Γάλλου, μετά από αυτές του Σάσα Βεζένκοφ, του Τάιλερ Ντόρσεϊ και του Λούκα Βιλντόζα.

Αν υπάρχει και τρίτη κίνηση, αυτή θα προέρχεται από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ψάχνεται εδώ και καιρό για ένα μπαμ που θα… ταράξει συθέμελα το ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα μετατρέψει το νέο ΟΑΚΑ σε… ομφαλό της Euroleague!

Επίσης σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό πρέπει να περιμένουμε συνολικά τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στο ρόστερ, για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Το καλοκαίρι είναι μεγάλο! Υπομονή να έχετε…

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή"