Κάποιες σχέσεις έχουν ένα επιφανειακό υπόβαθρο που το γεμίζει η κοινωνική διακριτικότητα και άλλες, όπως εκείνη του Ρικ Πιτίνο με την εθνική Ελλάδος μπάσκετ, είναι πιο βαθιές. Ο Αμερικανός προπονητής, που ήταν στο θώκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην προσπάθειά του να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, αλλά ηττήθηκε 97-72 στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά στη Βικτόρια του Καναδά. 

Ο Πιτίνο ήθελε να δει την Εθνική να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και έκανε, μάλιστα, ανάρτηση ενώ βρισκόταν στο δρόμο για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τον τελικό της "γαλανόλευκης" με την Κροατία. 





Ο 71χρονος Νεοϋορκέζος έγραψε στην πλατφόρμα X: "Στο δρόμο για να δω την εθνική Ελλάδας να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μπίλι Σπανούλης κάνει σπουδαία δουλειά με αυτήν την ομάδα. Πάμε Ελλάς!!!!"




Στο ΣΕΦ ήταν και ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά και οι μεγαλομέτοχοι της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, μαζί με τον Γιώργο Σκινδήλια.