Η εθνική Ελλάδος μπάσκετ νίκησε 80-69 το αντίστοιχο συγκρότημα της Κροατίας στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουα του ΣΕΦ και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Πανηγύρισε με την οικογένειά του και έπειτα κάθισε μόνος του στον πάγκο, με το γιο του, που κρατούσε μια... ταμπέλα που έδειχνε προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, μπροστά του. 





Ο Γιάννης χαμογέλασε και έπειτα έβαλε τα δάκρυα, συγκινημένος για το κατόρθωμα της Εθνικής και την επικείμενη δική του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αντετοκούνμπο δεν έκλαψε, που λέει ο λόγος, αφού οι Μιλγουόκι Μπακς κατέκτησαν το πρωτάθλημα του NBA. Αυτό δείχνει, κιόλας, πόσο σημαντική είναι η στιγμή για τον ίδιο, αλλά και για όλους τους αθλητές. 

Ο Αντετοκούνμπο, που βγήκε MVP του τουρνουά, είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως. Ακριβώς αυτό, εξάλλου, δείχνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το άπαν για έναν αθλητή. Όποιος κι αν είναι αυτός.