Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για άντρας σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Όπως μετέδωσε στο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος Μαρία Καούκη, ο Μίλτος Τεντόγλου αρνήθηκε να είναι σημαιοφόρος. Ευχαρίστησε την ΕΟΕ για την πρόταση, τόνισε, όμως, ότι πρέπει να είναι απολύτως συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του. 

Ο Τεντόγλου δεν θα λείπει από την τελετή έναρξης στο Παρίσι, πάντως, αφού θα μεταβεί εκεί πριν τις 26 Ιουλίου, αν και υποχρεώσεις θα έχει τη δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. 




Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το σκεπτικό για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η ΕΟΕ έχει, πλέον, ως επικρατέστερο υποψήφιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού η εθνική Ελλάδος μπάσκετ προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την Τρίτη 9 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, προκειμένου να κρατήσει τη σημαία. 

Φυσικά, η ίδια η παρουσία του είναι ένα μήνυμα ειρήνης, αλλά δείχνει και τη συμπερίληψη. Συν τοις άλλοις, οι αντιδράσεις του μετά την πρόκριση της εθνικής Ελλάδος δείχνουν πόσο συναισθηματικά δεμένος είναι με τη χώρα. 

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η επικρατέστερη υποψήφια για τη σημαία σε ό,τι αφορά την Ελληνίδα αθλήτρια που θα την κρατήσει μαζί με τον Αντετοκούνμπο. Λευτέρης Πετρούνιας και Άννα Κορακάκη ήταν οι σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης στο Τόκιο, το 2021.