Το Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια είχε από την αρχή μεγάλο φαβορί. Η Ισπανία τέθηκε αντιμέτωπη με τις Μπαχάμες στον τελικό και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 86-78 και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εκεί που θα συναντήσει την Ελλάδα στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης.

Εξαιρετικές άμυνες από Ισπανία και Μπαχάμες στη πρώτη περίοδο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις Μπαχάμες να μπαίνουν με αυτοπεποίθηση στην αναμέτρηση και να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα (8-11) στα πρώτα πέντε λεπτά, έχοντας ως όπλο τα σουτ από μέση απόσταση, με τους Ισπανούς να μη βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι.



Οι "φούριας ρόχας" προσπάθησαν να ανεβάσουν την ένταση, αλλά δεν τα κατάφεραν με την άμυνα των φιλοξενούμενων να είναι εξαιρετική, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (17-17), με την Ισπανία να σκοράρει κυρίως με βολές.



Τα τρίποντα έδωσαν μία καλή διαφορά για την Ισπανία στο ημίχρονο

Το ξεκίνημα στη δεύτερη περίοδο ήταν ξανά μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από εννέα πόντους έκαστος, με το σκορ να παραμένει ισόπαλο (26-26) πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τις άμυνες να δίνουν ρεσιτάλ.



Η Ισπανία όμως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στη συνέχεια του δευτέρου δεκαλέπτου και με επιμέρους σκορ (16-8) πήραν ένα καλό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με οκτώ πόντους (42-34), με τους "φούριας ρόχας" να βρίσκουν το... χέρι τους έξω από τα 6.75.

Ο Λορέντσο Μπράουν έδωσε πολλές βοήθειες επιθετικά στην Ισπανία

Οι Μπαχάμες προσπάθησαν να καλύψουν γρήγορα τη διαφορά στην αρχή της τρίτης περιόδου, αλλά η Ισπανία με όπλο την άμυνα τους, αλλά και τις βολές κράτησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (52-41) πέντε λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.



Η χώρα της Καραϊβικής ξεκίνησε να ευστοχεί έξω από τα 6,75 με μεγαλύτερη συχνότητα, αλλά οι "φούριας ρόχας" δεν τους άφηναν να πλησιάσουν στο σκορ, κρατώντας το υπέρ τους +9 (65-56) στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά της Βαλένθια.


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η Ισπανία

Στην τέταρτη περίοδο οι Μπαχάμες έκανε την τελευταία της αντεπίθεση και με τρίποντα έριξε τη διαφορά στους 7 (71-64) με έξι λεπτά να απομένουν για το φινάλε του αγώνα, με την Ισπανία από τη πλευρά της να προσπαθεί να ελέγξει τον αγώνα.

Με πέντε συνεχόμενους πόντους και εξαιρετικές άμυνες οι "φούριας ρόχας" κατάφεραν να διατηρήσει το προβάδισμα των 8 πόντων (79-71) 2:34 πριν το τέλος της αναμέτρησης, με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να καλεί τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες του.

Τελικά η Ισπανία κατάφερε να πάρει τη νίκη με 86-78 και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εκεί που θα είναι και οι τελευταίοι αγώνες του Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, γνωρίζοντας πως αυτή θα είναι η τελευταία του Ολυμπιάδα.