Η εθνική Ελλάδος μπάσκετ θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μετά τη νίκη της επί της Κροατίας στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ, με σκορ 80-69. Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο το γιόρτασαν στα αποδυτήρια. Μαζί τους ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος. 

Ο Λιόλιος, μάλιστα, έκανε δώρο στους διεθνείς μια δάδα και... τα παιδία παίζει, που είναι και αττική και, πλέον, ολυμπιακή σύνταξη. 




Το βίντεο από τα αποδυτήρια τα λέει όλα, με τους αδελφούς Αντετοκούνμπο να δίνουν ρέστα. Μπουγέλα και "Ελλάς ολέ ολέ" ήταν φυσικά επακόλουθα. Τα μαντάτα είναι άσχημα για τον Κώστα, ο οποίος φαίνεται ότι έχει σοβαρό πρόβλημα και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την προετοιμασία. Αυτό θα έχει μάλλον σαν αποτέλεσμα να μη βρίσκεται στο Λιλ, για τους ομίλους του προολυμπιακού τουρνουά. 


Ελλάς ολέ ολέ, Ελλάς ολέ ολέ 🏀 🇬🇷 | #HellasBasketball


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η τιμή του Γιάννη για τη σημαία

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι θα είναι μεγάλη τιμή να γίνει ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. 

Συγκεκριμένα, είπε: Αυτό είναι μια μεγάλη τιμή. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο, άνθρωποι που είναι 39 και 40 χρόνων επιστρέφουν για να παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για όλους και για εμένα που θα πάω για πρώτη φορά. Αν είμαι ο σημαιοφόρος, σπουδαία, αν όχι είναι οκ. Είμαι χαρούμενος που έχω ένα καλό τεχνικό επιτελείο, μια καλή ομάδα. Θέλω να πάμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να είμαστε υγιείς, ανταγωνιστικοί να πετύχουμε κάτι καλό. Και πάλι, όπως λέει ο κόουτς θα το απολαύσω. Θα απολαύσω κάθε στιγμή, γιατί στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί".