Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ το είπε και το έκανε, θα βρεθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του έκαναν απίστευτο Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να στέλνει μετά το τέλος της αναμέτρησης το δικό του μήνυμα για το Παρίσι.

Έστειλε το μηνυμά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Δεν ήταν εύκολο από την αρχή, αλλά οι Έλληνες παίκτες έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τα κατάφεραν. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη με άμυνα από... γρανίτη πήρε τη νίκη με 80-69 κόντρα στην Κροατία στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά και έκλεισε εισιτήρια για το Λιλ.

Καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά η Ελλάδα ήταν εξαιρετική, μη αφήνοντας σε κανένα σημείο τους αντιπάλους της να κάνουν κουμάντο στο παρκέ του ΣΕΦ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ρόστερ που είχε στη διάθεση του, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που προφυλάχθηκε εκεί που χρειάζεται.

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς - που κατέκτησε το βραβείο του MVP του Προολυμπιακού τουρνουά - ήταν φανερά συγκινημένος μετά το τέλος της αναμέτρησης τόσο στο παρκέ όσο και στα αποδυτήρια, δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε να οδηγήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μάλιστα είναι και ο πρώτος υποψήφιος για σημαιοφόρος μετά την άρνηση του Μίλτου Τεντόγλου να αναλάβει τη δάδα και έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω των social media για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός γράφοντας: "Ποτέ δεν έκλεψα το παιχνίδι. Τα λέμε στο Παρίσι."