Το επόμενο βήμα στην καριέρα του έκανε ο Χρήστος Κόντης, με τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού να ταξιδεύει για τη Σαουδική Αραβία για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αλ Φέιχα, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου για τη σεζόν 2024-25.

Στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Φέιχα ο Χρήστος Κόντης

Είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή στον Παναθηναϊκό πως για να παραμείνει στον σύλλογο θέλει να είναι ο πρώτος προπονητής. Το "τριφύλλι" έψαχνε κάτι καλύτερο κάνοντας εκείνη την περίοδο μία τεράστια πρόταση στον Μαουρίτσιο Σάρι που αρνήθηκε, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να αναλαμβάνει τελικά την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Χρήστος Κόντης το είπε και το έκανε, καθώς βρήκε τον επόμενο στάθμο της καριέρας του, αναλαμβάνοντας την Αλ Φέιχα που αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία. Ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε δύο φορές πέρυσι στον Παναθηναϊκό, αρχικά ως βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής, οδηγώντας το "τριφύλλι" στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ενδιάμεσα μεσολάβησε ο Βόλος, τον οποίο βοήθησε τα μέγιστα για να μπορέσει να παραμείνει στη Super League και τη νέα χρονιά. Η Αλ Φέιχα την περσινή χρονιά στο πρωτάθλημα τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας, έχοντας ως απολογισμό σε 34 αγώνες 44 βαθμούς, με 11 νίκες, 11 ισοπαλίες και 12 ήττες.