Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε τη χρονιά που τελείωσε μία από τις πιο πληρέστερες ομάδες της ιστορίας του. Το μοναδικό "ψεγάδι" ήταν στις θέσεις των σέντερ, με τον Ματίας Λεσόρ να είναι ο μοναδικός αξιόπιστος ψηλός, με αποτέλεσμα ο Γάλλος ναι μεν να βγαίνει ο θεαματικότερος παίκτης στην Basket League, αλλά και να ταλαιπωρεί πολύ τον οργανισμό του.

Πιο θεαματικός παίκτης της Basket League ο Ματίας Λεσόρ

Η επιτακτική ανάγκη του Παναθηναϊκού AKTOR μετά τη μεταγραφή του Λορέντζο Μπράουν είναι η απόκτηση ενός σέντερ που θα πλαισιώσει τον Ματίας Λεσόρ σε Basket League και Euroleague. Ο Γάλλος ψηλός ήταν σχεδόν... μόνος του καθ' όλη τη χρονιά και αναγκαζόταν να παίζει τουλάχιστον 30 λεπτά ανά παιχνίδι.

Ο Λεσόρ ήταν ένας από τους πιο κομβικούς παίκτες των "πρασίνων" βοηθώντας τους να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από δύο χρόνια, καταφέρνοντας να κοντράρει τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φιλίπ Πετρούσεφ που συνάντησε στους τελικούς της Basket League.

Ο Εργκίν Αταμάν προσπαθούσε να τον προφυλάξει στα φαινομενικά εύκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά όσο αγωνιζόταν ο Λεσόρ έκανε τη μία εντυπωσιακή ενέργεια μετά την άλλη, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί μετά από ψηφοφορία ο πιο θεαματικός παίκτης της Basket League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sbm5x3pbdl)

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ για τον θεαματικότερο παίκτη της Basket League


"Ο Ματίας Λεσόρ εκτός από Μέλος της Καλύτερης Πεντάδας ψηφίστηκε και Πιο Θεαματικός Παίκτης της Stoiximan Basket League για τη σεζόν 2023-24! Ο 29χρονος Γάλλος σέντερ και «πύργος» του πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας Παναθηναϊκού AKTOR πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan Basket League Awards.

Ο Λεσόρ στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ΚΑΕ του 32ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος επικράτησε με 27,27% (6 ψήφοι), ενώ δεύτεροι με 13,63% (3 προτιμήσεις) ήταν ο Κέντρικ Ναν, επίσης, του Παναθηναϊκού AKTOR και ο Πιο Θεαματικός Παίκτης της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς Νέιτ Ρένφρο του Περιστερίου bwin.

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Γάλλος σέντερ των «πρασίνων» πρώτευσε με 32,5% (14 ψήφοι) και δεύτερος ήταν ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ του ΠΑΟΚ mateco 16,27% (7 ψήφοι). Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού, ο Λεσόρ συγκέντρωσε το 26,02% των ψήφων (610) και δεύτερος ήταν ο Ναν με 19,8% (464)."