Η κατάκτηση του Conference League έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ξεκινήσει την προετοιμασία του αργότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η εξασφαλισμένη είσοδος στο νέο φορμάτ του Europa League δίνει την άνεση στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να επιλέξει μεθοδευμένα τα φιλικά που θα δώσει η ομάδα του.

Τα φιλικά του Ολυμπιακού στην καλοκαιρινή προετοιμασία

Ο Ολυμπιακός μετά από πολλά χρόνια το πρώτο επίσημο παιχνίδι που θα δώσει θα είναι για τη Super League, μιας και με τη νίκη του στον τελικό του Conference League εξασφάλισε την απευθείας είσοδο του στο νέο League stage του Europa, με το πρώτο παιχνίδι να είναι στις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι "ερυθρόλευκοι" αναμένοντα στις 10/7 να κάνουν την πρώτη τους συνάντηση για τα εργομετρικά, ενώ πέντε ημέρες αργότερα έχει κανονιστεί να ταξιδέψουν για την Ολλανδία όπου θα κάνουν και μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας τους δίνοντας μάλιστα και τρία τουλάχιστον δυνατά φιλικά.

Όπως ανακοίνωσαν στα social media, το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 19 Ιουλίου και θα έχει αντίπαλο τον Άγιαξ, στις 26 του ίδιου μήνα οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν την Αλ Κουαντσιά, ενώ την επόμενη ημέρα θα αγωνιστούν κόντρα στη Ναϊμέγκεν. Στα σχέδια είναι ένα ακόμη παιχνίδι στην Ολλανδία με την ομάδα να γίνεται γνωστή τις επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα επιστρέψει στη βάση της όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 8 Αυγούστου και θα υποδεχθεί την Νότιγχαμ Φόρεστ. Το τελευταίο φιλικό που έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 10 Αυγούστου κόντρα στον Άρη Λεμεσού.