Ο Νεϊμάρ εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται στα "πιτς" και δεν αγωνίζεται καθόλου. Ο τραυματισμός του, του στέρησε τη συμμετοχή στο Copa America με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βοηθήσει τη Βραζιλία να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να αποκλειστεί από την Ουρουγουάη στα πέναλτι.

Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από το Copa America ο Νεϊμάρ

Η Βραζιλία δέχθηκε έντονη κριτική για τις εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας του Copa America, ενώ και στην ίδια τη διοργάνωση δε "θάμπωσε" με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Η ισοπαλία με 0-0 στη πρεμιέρα κόντρα στην Κόστα Ρίκα της στοίχισε ουσιαστικά την πρώτη θέση του ομίλου, γεγονός που την έστειλε στα προημιτελικά πάνω στην Ουρουγουάη.

Ο αγώνας δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά οι παίκτες της "σελέστε" ήταν πιο αποτελεσματικοί στη διαδικασία των πέναλτι και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά εκεί που θα συναντήσουν την Κολομβία που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2j2igqm910x)
Ο αποκλεισμός της "σελεσάο" όπως ήταν αναμενόμενο έφερε στεναχώριες στους οπαδούς της ομάδας, αλλά και σε παίκτες που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τη χώρα λόγω τραυματισμού. Ένας από αυτούς ήταν ο Νεϊμάρ, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση σε κλαμπ και μετά το τέλος του αγώνα ξέσπασε σε κλάματα.