Η εθνική Γαλλίας αποδεικνύει, στο Euro 2024, ότι δεν είναι αναγκαίο να σκοράρεις για να βρεθείς στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Παρ' όλα αυτά, η εθνική Ισπανίας είναι... άλλη πίστα και ο ημιτελικός της 9ης Ιουλίου (22:00), δηλαδή ανήμερα της επετείου των 18 χρόνων από την ημέρα που ο Ζινεντίν Ζιντάν κουτούλησε τον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2006, απαιτεί την πιο σπουδαία φυσιογνωμία της τελευταίας εξαετίας για τους "τρικολόρ"

Πάει να πει, ο Κιλιάν Εμπαπέ θα βάλει τη μάσκα του και θα γίνει ο ήρωας της ποδοσφαιρικής Γκόθαμ, με στόχο να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στον πρώτο τελικό ύστερα από το 2016 -αλλά και το πρώτο τρόπαιο μετά το 2000. 


Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τόνισε ότι ο Εμπαπέ θα παίξει σε αυτό το παιχνίδι της "Αλιάντς Αρένα" στο Μόναχο βρέξει χιονίσει. 


Euro 2024: Οι δηλώσεις του Ντεσάμπ για τον Εμπαπέ 

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τόνισε: "Θα είναι στο 110% όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Σωματικά, ακόμη και αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος, θα ξεκινήσει. Θέλαμε να ξεκουραστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, μαζί με όλους τους παίκτες. Θα μας άρεσε να είχαμε μία ακόμη ημέρα. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να τον ξεκουράσουμε, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση πνευματικά".

"Είχε ένα πρόβλημα με την πλάτη του, στη συνέχεια η μάσκα... Θα μπορούσε να ήταν το τέλος, αλλά είναι ακόμα εδώ μαζί μας, συνηθίζει αυτές τις νέες συνθήκες παιχνιδιού, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι αύριο θα δώσει ό,τι μπορεί για να κερδίσει", σχολίασε.

Όσον αφορά στις τεχνικές δυσκολίες που δημιουργεί στον Εμπαπέ η προστατευτική μάσκα, ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος απάντησε: "Είναι μια νέα κατάσταση γι' αυτόν. Φορώντας μια μάσκα, όπως είπα και πριν, η όρασή του είναι λίγο αλλαγμένη. Όπως είπα, είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσεις. Η μελανιά έχει εξαφανιστεί και αισθάνεται κάθε μέρα και λίγο καλύτερα. Αλλά θα πρέπει να την φοράει για μερικές εβδομάδες ακόμα, ίσως και μήνες".