Ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ αλλά όχι ακριβώς εκεί. Αυτό, ιστορικά, έχει υπάρξει και εκατόμβη για τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αφού στο μεταγραφικό κόσμο το επίρρημα είναι που κάνει την οριστική διαφορά. Μπορεί μέχρι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας να τόνισε το Σάββατο, 6 Ιουλίου, στην Κόρινθο ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν τον Βεζένκοφ, ωστόσο οι Τορόντο Ράπτορς βλέπουν στον παίκτη ένα περιουσιακό στοιχείο. 

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Οι αντικειμενικές δυσκολίες για τον Βεζένκοφ


Ο Ολυμπιακός αρχικά αντιμετωπίζει τη διαφωνία των Ράπτορς να αφήσουν τον παίκτη να φύγει από το NBA. Η ομάδα από το Τορόντο είναι στα... μπετά, υπό την έννοια ότι έχει πάρει την κατιούσα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2019. Στον Καναδά θέλουν τον Βεζένκοφ για να παίζει. Αν ο ίδιος δεν θέλει να είναι εκεί, η αντίρρηση δεν είναι η μέγιστη. Ωστόσο, οι Ράπτορς δεν θέλουν να τον διώξουν εκτός ΗΠΑ, αφού μπορούν να τον ανταλλάξουν. 

"Συνεχίζουμε να αξιολογούμε την κατάσταση. Είχα συζητήσεις με τον Σάσα, με τους εκπροσώπους του, με τον προπονητή. Θα δούμε αν η υπόθεση θα τραβήξει ημέρες ή για μήνες. Αποκτήσαμε τον αθλητή με ανταλλαγή και αισθανόμαστε ότι έχουμε καλή επικοινωνία μαζί του. Έχουμε καλή επικοινωνία με τον ατζέντη του και θα δούμε τι θα συμβεί" ήταν τα λόγια του προέδρου του οργανισμού, Μασάι Ουτζίρι.

Ο Βεζένκοφ έχει συμβόλαιο 6,6 εκατ. δολαρίων. Ο Μασάι Ουτζίρι έχει κι αυτός τις ιδιαιτερότητές του, ιδίως μεταγραφικά. Επιπλέον, έγινε γνωστός περισσότερο για έναν τσακωμό με τον πόιντ γκαρντ, Κάιλ Λάουρι, και μάλιστα τη χρονιά που οι Ράπτορς πήραν το δαχτυλίδι. Μάλιστα, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Μάικ Μπατίστ, είναι συνεργάτης του προπονητή των Ράπτορς, Ντάρκο Ραγιάκοβιτς.