Η καριέρα του Τιάγκο Αλκάνταρα στο υψηλότερο επίπεδο δεν ήταν μικρή, 15 χρόνια σε Μπαρτσελόνα (2009-13), Μπάγερν Μονάχου (2013-20) και Λίβερπουλ (2020-24), παρά τους αρκετούς τραυματισμούς, δεν είναι λίγα για το γεννημένο στις 11 Απριλίου 1991 στην Ιταλία από Βραζιλιάνους Ισπανό. Όμως, το σώμα ενός από τους πιο ντελικάτους μέσους δεν μπορεί να σηκώσει άλλα τραύματα. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα έβαλε, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου, τίτλους τέλους σε μια καριέρα που είχε και τρόπαια και συγκινήσεις και ομορφιά.

Ποιος δεν θυμάται, άλλωστε, αυτό το γκολ αβέντζερς με τη Λίβερπουλ εναντίον της Πόρτο


Thiago Alcántara - Ridiculous goal vs. Porto - Champions League - 24.11.2021 - 1080i HD


Τιάγκο Αλκάνταρα: Ο αποχαιρετισμός και η δουλειά στη Μασία


Ο Τιάγκο επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και έγραψε ένα λιτό αποχαιρετισμό στα social media: "Θα είμαι πάντα πρόθυμος να δώσω πίσω ό,τι μου δόθηκε και είμαι ευγνώμων για τον χρόνο που το απόλαυσα. Ευχαριστώ, ποδόσφαιρο. Και σε όλους όσους με συνόδευσαν και με έκαναν καλύτερο παίκτη και άνθρωπο στην πορεία. Τα λέμε σύντομα, Τιάγκο".


BREAKING: Thiago Alcantara announces his retirement from football 🚨

BREAKING: Thiago Alcantara announces his retirement from football 🚨

Δημοσιεύτηκε από Sky Sports στις Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024



Το ρεπορτάζ του Sky Sports αναφέρει πως η Μπαρτσελόνα θα τον εντάξει στο τεχνικό επιτελείο της και ενδεχομένως να αναλάβει, για αρχή, κάποια από τις ομάδες της Μασία, του περίφημου προγράμματος της ακαδημίας που προς τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα έδωσε στην οικουμένη μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες όλων των εποχών. 

Με την Μπαρτσελόνα, άλλωστε, κατέκτησε ο Τιάγκο το Champions League το 2011, ενώ ήταν ο αγαπημένος του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος τον πήρε μαζί του όταν ανέλαβε την Μπάγερν Μονάχου, που ο Ισπανός πήρε και το δεύτερο τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά της καριέρας του, το 2020.