Ένας από τους αθλητές που κατέθεσε ψυχή τε και σώματι για να μπορέσει να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ήταν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Ο Έλληνας πρωταθλητής του βάδην προσπάθησε πολύ από την αρχή της χρονιάς για να βρεθεί στο κορυφαίο γεγονός του καλοκαιριού αλλά δεν τα κατάφερε.

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με έντονα παράπονα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

Πολλά είναι τα παράπονα του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ για το σύστημα πρόκρισης στο βάδην για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας πρωταθλητής που δεν κατάφερε να τερματίσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης εξέφρασε σε ανάρτηση του στα social media την αγανάκτηση του για τον αποκλεισμό του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1uu0us2wt7t)
Ο 36χρονος αθλητής του βάδην έκανε εξαιρετικές επιδόσεις τη χρονιά που πέρασε, πιάνοντας όπως σχολιάζει ο ίδιος τον χρόνο που χρειάζεται για να βρεθεί στο Παρίσι, αλλά εξέφρασε κιόλας την έντονη δυσαρέσκεια του στα πανελλήνια πρωταθλήματα και τον ΣΕΓΑΣ.

"Και επίσημα πλέον εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.. μετά από 12 χρόνια χάνω την 4η συμμετοχή μου μέσα από ένα πολύ "ΑΔΙΚΟ" σύστημα πρόκρισης. Σε μία χρονιά με 3 Πανελλήνια Ρεκόρ και πολλές ατομικές επιδόσεις. Μετά από 12 αγώνες σερί σε 20κμ, 5κμ, 10κμ και 2 αγώνες Mixed Relay...

Χωρίς καμία ξεκούραση και με μεγάλη ψυχολογική, σωματική και οικονομική επιβάρυνση μπορώ να πω με βεβαιότητα πλέον πως αυτή η "ΑΠΟΤΥΧΙΑ" δεν είναι δική μου ευθύνη.

Σε μία χρονιά που τα Εθνικά Πρωταθλήματα, όπως αποδείχθηκε και απ' την τελική λίστα στο World Ranking, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο κομμάτι της πρόκρισής μας στις μεγάλες διοργανώσεις ( καθώς έχει αλλάξει το σύστημα πρόκρισης και έχει σημασία που γίνεται η επίδοση) εμείς οι "Ελληνάρες" επιλέξαμε να το "ΚΑΨΟΥΜΕ"..

Ενώ οι άλλες χώρες φρόντισαν να δώσουν μια σωστή ευκαιρία στους δικούς τους αθλητές. Τρεις φορες επιβεβαίωσα πως είχα στα πόδια μου τον χρόνο που χρειαζόταν!.. 3 ΦΟΡΕΣ!!! Το μόνο που χρειαζόταν από την Ομοσπονδία ήταν να μας ακούσει.

Αθλητές και προπονητές, με επιστολή που στείλαμε και υπογράψαμε, τονίσαμε την ακαταλληλότητα της διαδρομής στο Άστρος Κυνουρίας και όμως ο αγώνας παρ όλα αυτά πραγματοποιήθηκε εκεί! Δε μας άκουσε κανείς και σε μια κρίσιμη χρονιά, ολυμπιακή χρονιά καταλήγουμε πως η "φωνή" του Αθλητή που παλεύει νυχθημερόν να εκπληρώσει τα όνειρά του ΠΡΕΠΕΙ να ακούγεται!

Μπορεί να προσπάθησε ο ΣΕΓΑΣ να οργανώσει καλύτερους αγώνες στην πορεία, δεν ήταν όμως αρκετό το Εθνικό Πρωτάθλημα 20κμ, είχε πάει περίπατο. Δεν το έβαλα κάτω και κυνήγησα τον έναν αγώνα μετά τον άλλον σε αγώνες επίσημους Gold & Silver level, έκανα 3 φορές πολύ καλύτερη επίδοση από αυτήν που χρειαζόταν στο εθνικό πρωτάθλημα χωρίς να μπορέσω όμως να πάρω την έξτρα βαθμολογία που δίνεται μέσα απ' τα Εθνικά Πρωταθλήματα!

Λυπάμαι πραγματικά. Φέτος έκανα αν όχι την πρώτη, τη δεύτερη καλύτερη χρονιά της καριέρας μου και νιώθω πως κατά κάποιον τρόπο μου στερήσατε το όνειρό μου. Και για να σας προλάβω, μπορεί να μην ζήτησε άλλη πόλη το Εθνικό Πρωτάθλημα.. σαφώς όμως μπορούσατε να διαλέξετε άλλη διαδρομή καθώς από την περσινή χρονιά γνωρίζαμε όλοι πως η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ακατάλληλη.

"Κάνουμε βάδην, δεν σαλπάρουμε για το Αιγαίο για να επιλέγουμε τη διαδρομή με τα περισσότερα μποφόρ!" Επιπλέον τόσο η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στα 5κμ στο Εθνικό Πρωτάθλημα στο Βόλο όσο και 2 εβδομάδες πριν το κατά 5 λεπτά βελτιωμένο Πανελλήνιο Ρεκόρ στην Σκυτάλη πέρασαν με "ψιλά" γράμματα!

Το συγκεκριμένο ποστ το γράφω κυρίως γιατί με πνίγει η αδικία, αλλά και γιατί χρωστάω μία εξήγηση στους ανθρώπους που με στήριξαν φέτος και πίστεψαν πραγματικά σε μένα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους".