Η Ισπανία κατάφερε έστω και με δυσκολία να κερδίσει το Προολυμπιακό τουρνουά στη Βαλένθια και θα βρεθεί για ακόμη μία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο ανακοίνωσε τη 12άδα που θα βρεθεί στο Παρίσι, με τους Χουάντσο Ερναγκόμεθ και Λορέντζο Μπράουν να βρίσκονται μέσα σε αυτήν.

Με Χουάντσο και Λορέντζο Μπράουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 η Ισπανία

Οι "φούριας ρόχας" όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είναι μία υπολογίσιμη δύναμη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Κάτι που απέδειξε και με την πρώτη θέση που κατέκτησε στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βαλένθια, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο έκανε γνωστή τη 12άδα που θα βρεθεί στη "Πόλη του Φωτός", πραγματοποιώντας μία αλλαγή σε σχέση με το Προολυμπιακό τουρνουά. Ο Άλεξ Αμπρίνες της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που είχε και θα ενισχύσει τη χώρα του, με τουν Χουάν Νούνιεθ να μένει εκτός.

Η Ισπανία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στις 30 Ιουλίου (12:00), με τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να έχει αρκετούς γνώριμους στην απέναντι πλευρά, καθώς στην αποστολή βρίσκονται οι Χουάντσο Ερναγκόμεθ και Λορέντζο Μπράουν του Παναθηναϊκού AKTOR.

Το πρόγραμμα της Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

27/06: Ισπανία - Αυστραλία (12:00)
30/06: Ισπανία - Ελλάδα (12:00)
02/08: Ισπανία - Καναδάς (18:15)