Σπουδαία μεταγραφή έκανε ο Ολυμπιακός, που απέκτησε τον κορυφαίο δεξιό μπακ της Primeira Liga, Κοστίνια, ο οποίος υπέγραψε το απόγευμα της Τρίτης, 9 Ιουλίου, συμβόλαιο έως και το 2028. Ο 24χρονος ακραίος αμυντικός ψηφίστηκε στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας. Κατά συνέπεια, ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στη θέση του. 

Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε από τη Ρίο Άβε αντί 2.500.000 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, ουσιαστικά πρόκειται για συνιδιοκτησία, αφού το πορτογαλικό κλαμπ θα διατηρήσει το 30% των δικαιωμάτων του. Αυτό, βεβαίως, θα του φανεί χρήσιμο σε περίπτωση μεταπώλησης. 

Έτσι, ο Ολυμπιακός έκλεισε τον τέταρτο παίκτη του για φέτος. Πήρε τον Μάρκο Στάμενιτς δανεικό από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, τον Βάσκο μέσο Ντάνι Γκαρσία ελεύθερο από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και τον τερματοφύλακα Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο ελεύθερο από την Κηφισιά

Ολυμπιακός: Η ανακοίνωση για την απόκτηση του Κοστίνια


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου δεξιού μπακ Ζοάο Πέδρο Λουρέιρο ντα Κόστα ή αλλιώς Κοστίνια. Ο 24χρονος ακραίος αμυντικός γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου 2000 και σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των Πόρτο και Μπράγκα.

Ακολούθησε η Ρίο Άβε, με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Μάιο του 2018. Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε 37 συμμετοχές με τη Ρίο Άβε, σημείωσε πέντε γκολ και έδωσε έξι ασίστ.


Έχει φορέσει 121 φορές τη φανέλα της και είναι διεθνής με την U18, την U19, την U20 και την U21 της εθνικής Πορτογαλίας.

Κοστίνια, καλώς ήλθες στον Ολυμπιακό.