Το πρόσφατο... δεδικασμένο αθλητικής διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Καλλιμάρμαρο, δηλαδή του Davis Cup, επιτρέπει στον Παναθηναϊκό AKTOR τουλάχιστον να επιζητά τη διοργάνωση του τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" (20-21 Σεπτεμβρίου). Μπάσκετ σε ανοιχτό στάδιο, άλλωστε, φέρνει στο νου αναμνήσεις, ενώ δημιουργεί και μια γλυκύτητα και δίνει το έναυσμα για επιστροφή στο πρωτογενές στοιχείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αίτημα που έγινε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR είχε τη θετική εισήγηση του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, και πήρε ομόφωνη έγκριση στη Γενική Συνεδρίαση στα γραφεία της, το απόγευμα της Τρίτης 9 Ιουλίου. 

Παρτιζάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές είναι οι φετινοί προσκεκλημένοι του Παναθηναϊκού AKTOR.



Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνο οι τελικοί στο Καλλιμάρμαρο


Η μακρά ύπαρξη του Παναθηναϊκού Σταδίου, που ανακαινίστηκε για τελευταία φορά το 1896, όταν και φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στη σύγχρονη Ιστορία, ανάγκασε τους ιθύνοντες να μην προχωρήσουν σε αβίαστη κατάφαση. Παρ' όλα αυτά, θα είναι σπουδαίο event. Μάλιστα, δεν θα φιλοξενηθούν και οι ημιτελικοί και οι τελικοί εκεί. Μόνο τη δεύτερη ημέρα, στις 21 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν παιχνίδια στο Καλλιμάρμαρο. 

Πρέπει, πάντως, να εγκριθεί και επισήμως. Σύμφωνα με απόσπασμα στην επίσημη ιστοσελίδα, τα αιτήματα για διεξαγωγής ιδιωτικής εκδήλωσης στο Καλλιμάρμαρο πρέπει να αποστέλονται τόσο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων (ΚΣΝΜ) του υπουργείου Πολιτισμού, με την αναλυτική και λεπτομερή περιγραφή του σχεδιαζόμενου event. Αν και εφόσον το εν λόγω αίτημα εγκριθεί, προβλέπεται υπογραφή σχετικού συμφωνητικού.