Μπόλικη μεταγραφική δράση συμβαίνει στην ΑΕΚ, που αναμένεται να ανακοινώσει δύο ποδοσφαιριστές αυτήν την εβδομάδα. Ο πρώτος θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Ρομπέρτο Περέιρα, που πρόκειται να φτάσει στην Αθήνα την Τετάρτη και να υπογράψει αφού περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ο δεύτερος, ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, με βάση τον Βέλγο δημοσιογράφο Σάσα Ταβουλιέρι, τα βρήκε σε όλα με τη Σιντ Τρούιντεν για τον 25χρονο. 

Η wikipedia, μάλιστα, αν και ουδείς πρέπει να το παίρνει απολύτως σοβαρά, τον έχει καταχωρημένο ως παίκτη της ΑΕΚ. Σύμφωνα με τον Ταβολιέρι, η συμφωνία με τη Σιντ Τρούιντεν στοίχισε στην "Ένωση" 4 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 3,6 για τη μεταγραφή και 400.000 για το μπόνους. Ο Κόιτα θα υπογράψει συμβόλαιο ως το 2029 και σε περίπτωση πώλησής του αυτό το διάστημα, στο βελγικό σύλλογο θα αντιστοιχεί το 10% των εσόδων. 

ΑΕΚ, μεταγραφές: Με φανέλα της ΑΕΚ ο... Πινέδα τζούνιορ 


Σε ό,τι αφορά τον Ορμπελίν Πινέδα, φαίνεται ότι καταλάγιασε ο καπνός της μεταγραφής του στη Μοντερέι οριστικά και πως οι δύο πλευρές καπνίζουν την... πίπα της ειρήνης. Ύστερα από την αποτυχημένη παρουσία του Μεξικού στο Copa America, ο Πινέδα ξεκουράζεται στην πατρίδα του. Σε βίντεο που ανέβασε ο αδελφός του -και επίσης ποδοσφαιριστής, της Κρουζ Αζούλ- Ζαντιέλ, ο Ορμπελίν διακρίνεται να παίζει μπιλιάρδο, ενώ ο Ζαντιέλ φορά τη φανέλα της ΑΕΚ. 





Ο 28χρονος μέσος της ΑΕΚ αναμένεται να ενσωματωθεί την προσεχή εβδομάδα στην προετοιμασία της.