Δεν είναι υπερβολή ότι ο Γιάννης Μπουρούσης γνωρίζει τον Λούκα Ντόντσιτς εξ απαλών ονύχων. Όταν ο Έλληνας σέντερ πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης, το 2013, ο Σλοβένος ήταν 14 ετών και έπαιζε στις ακαδημίες της, ενώ δύο χρόνια αργότερα, με τον Καρδιτσιώτη να φεύγει για τη Βιτόρια και τη Λαμποράλ Κούτσα (νυν Μπασκόνια), ο Ντόντσιτς έκανε το ντεμπούτο του στη "βασίλισσα" ως παιδί-θαύμα. 

Άρα, δεν ήταν ένας γνώριμος παλαίμαχος παίκτης που συνάντησε ένα μέγκα σταρ του μπάσκετ στη Μύκονο, αλλά δύο παλιοί γνωστοί. Ο Μπορούσης έβγαλε σέλφι και την ανήρτησε. Στην παρέα τους ήταν ο σύνδεσμος του Ντόντσιτς, ο συμπατριώτης του Γιάκα Μπλάζιτς, που δεν συμμετείχε στο προολυμπιακό τουρνουά λόγω τραυματισμού. 


bourousis_doncic_blazic_mykonos



Το χαμόγελο του 25χρονου Σλοβένου, πάντως, προδίδει ότι η εθνική Ελλάδος μάλλον του... έκανε το χατίρι, σε εκείνον τον ημιτελικό. Η "γαλανόλευκη" συνέτριψε τη Σλοβενία 96-68 και, όσο κι αν ο Ντόντσιτς βρέθηκε στο πλευρό των ομογλώσσων του, το σώμα του μάλλον γύρευε ξεκούραση έπειτα από την καταπόνηση των τελευταίων χρόνων.