Αυτό ήταν για τον Μίλτο Τεντόγλου, απομένουν πια οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 και η είσοδος στη μυθολογία. Θα κλειστεί, πλέον, στον εαυτό του και στις προπονήσεις του με τον Γιώργο Πομάσκι, προκειμένου να είναι πανέτοιμος για την Κυριακή 4 Αυγούστου και τον προκριματικό του μήκους. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δεν έκανε έκτο άλμα

Ο Γρεβενιώτης άλτης, που αυτήν τη στιγμή είναι ο τρέχων "χρυσός" ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμά του, έκανε την τελευταία επίσημη εμφάνισή του στο Σεκεσφεχέβαρ της Ουγγαρίας και το μίτινγκ "Ίστβαν Γκιουλάι". Ο Τεντόγλου, όπως αναμενόταν, νίκησε με άλμα στα 8,23μ. και έδειξε ότι βρίσκεται σε καθεστώς προετοιμασίας και πιθανώς όγκου προπόνησης. 

Το πρώτο άλμα του ήταν άκυρο, έκανε 7,65μ. στο δεύτερο, 8,18μ. στο τρίτο, ενώ με αρνητικό άνεμο, -0,6, πήδηξε 8,23μ. στο τέταρτο. Με τα 8,05μ. στο πέμπτο άλμα του ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του. 

Ο Ματία Φουρλάνι, με άλμα στα 8,08μ., ήταν δεύτερος και τρίτος ο Ανβάρ Ανβάροβ, με προσπάθεια στα 8,02 μέτρα.

Ο Τεντόγλου και η υπόλοιπη ελληνική ομάδα του στίβου (συνολικά 14 αθλητές) θα βρεθούν νωρίς στο Παρίσι, αφού αναμένεται να φύγουν για την πρωτεύουσα της Γαλλίας μία εβδομάδα πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου). Θα διαμείνουν στο δήμο Αντονί και θα μπουν στο ολυμπιακό χωριό στις 28 Ιουλίου.