Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συχνά υπενθυμίζει στον εαυτό του από πού ξεκίνησε και αυτό σίγουρα έγινε μετά την ομόφωνη επιλογή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να είναι ο σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Έδειξε, άλλωστε, από την αρχή πως ουδόλως αδιάφορος ήταν σε αυτό το ενδεχόμενο. 

Ο Αντετοκούνμπο δήλωσε πως "θα ήταν τρομερό" να γίνει σημαιοφόρος. Το σενάριο που εξυφάνθηκε λίγο μετά τη λήξη του προολυμπιακού τουρνουά, με την απόρριψη του πιο σπουδαίου νερντ του παγκόσμιου αθλητισμού, του Μίλτου Τεντόγλου, ευοδώθηκε ύστερα από λιγότερες από 48 ώρες. Ο Γιάννης ένιωσε αμέσως την περηφάνια που πολλοί υποπτεύονταν. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η σημασία της οικογένειας 


Το βίντεο που ανήρτησε στην πλατφόρμα X ενείχε όλα αυτά τα στοιχεία. Είναι, στην πραγματικότητα, ένα ποτ πουρί από την παρουσία του στο προολυμπιακό τουρνουά. Περιείχε και τα συναισθήματα μετά τη νίκη στον τελικό επί της Κροατίας, που συνδυάστηκε με την πρόκριση. 





Τα πλάνα του αδελφού του, Θανάση, να φωνάζει και να εμψυχώνει έχουν μεγάλη σημασία για τον Γιάννη. Η πορεία του δεν ήταν μόνο δική του, αλλά και της οικογένειάς του. Ο Γιάννης πήρε παράδειγμα από τα αδέλφια του, τα οποία, με το δεσμό της οικογένειας έκδηλο, έβαλαν πίσω όποιες προσωπικές φιλοδοξίες για να τον στηρίξουν. 

Ο Γιάννης τούς το ανταποδίδει. Το κάνει και στη χώρα που μεγάλωσε και, με τα καλά και τα κακά της, τον συνόδευσε ως τη μετεφηβεία του. Η σημαία, την οποία είχε κρατήσει και ως μαθητής, είναι η ώρα που μέσα του όλα συνταιριάζουν. Το emoticon με τη σημαία, εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό.