Το Euro 2024 βρίσκεται στην τελική... ευθεία  με φόντο τον μεγάλο τελικό της 14ης Ιουλίου, εκεί όπου το Olympiastadion θα φιλοξενήσει τις δυο μεγάλες φιναλίστ. Η Ισπανία έχει "κλείσει" ήδη το ραντεβού της μετά τη νίκη της επί της Γαλλίας και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της. Θα είναι η Αγγλία ή η Ολλανδία; Η... ιστορία θα δείξει στον αποψινό σπουδαίο ημιτελικό!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2k76uxge9gp)

"Mάχη" Ολλανδίας με Αγγλία με φόντο τον μεγάλο τελικό του Euro 2024

Στο Signal Induna Park θα "βγει" ο δεύτερος φιναλίστ του Euro 2024. Η Ολλανδία διασταυρώνει τα ξίφη της με την Αγγλία (22:00, ΕΡΤ1), με τις δυο ομάδες να έχουν κοινό στόχο που είναι η νίκη η οποία θα τους δώσει το εισιτήριο για τον τελικό της 14ης Ιουλίου στο Olympiastadion. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Φέλιξ Σβάιερ.

Από την μια η Ολλανδία η οποία αν και δεν έχει εντυπωσιάσει με την εικόνα της, έχει μέχρι στιγμής μια σταθερή παρουσία στην διοργάνωση. Μπορεί να μην χρειάστηκε να αποκλείσει "μεγαθήρια" ωστόσο δείχνει ένα καλό αγωνιστικά πρόσωπο. Για να φτάσει στα ημιτελικά, απέκλεισε στην φάση των "16" την Ρουμανία και στους "8" την Τουρκία. Στην φάση των ομίλων, τερμάτισε τρίτη πίσω από τις Αυστρία και Γαλλία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ir247t3n21)
Από την άλλη, η Αγγλία η οποία θεωρούταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση, όχι απλά δεν έχει εντυπωσιάσει με την εικόνα και το ποδόσφαιρο που παίζει αλλά έχει περισσότερο απογοητεύσει και φυσικά έχει οδηγήσει τον αγγλικό τύπο και όχι μόνο σε έντονη κριτική ειδικά στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Για να φτάσουν στα ημιτελικά τα "τρία λιοντάρια" είχαν και δόσεις... τύχης. Στους "16", απέκλεισαν την Σλοβακία, ενώ στα προημιτελικά "λύγισαν την αξιόμαχη Ελβετία στα πέναλτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2iojzih3ee9)
Αναμένεται συναρπαστική "μάχη", με τους Άγγλους να θέλουν να κάνουν επιτέλους πράξη το περίφημο "It's coming home"  και να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το Euro 2024 τη στιγμή που οι Ολλανδοί θέλουν να τους... χαλάσουν τα σχέδια.


Η ώρα και το κανάλι μετάδοσεις του ημιτελικού

Ολλανδία - Αγγλία (22:00, ΕΡΤ1)