Οι ομάδες της Euroleague κάνουν κινήσεις ματ ενόψει της νέας σεζόν με στόχο τη διάκριση και τους τίτλους! Η Φενερμπαχτσέ προχώρησε σε μια σπουδαία μεταγραφή, αφού έκανε δικό της για τα επόμενα 2+1 χρόνια τον Γουέιντ Μπάλντουιν, ο οποίος ύστερα από δυο χρόνια στο Ισραήλ και στη Μακάμπι αποφάσισε να αλλάξει μπασκετική "στέγη". Από την άλλη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την απόκτηση του φόργουορντ από το Νότιο Σουδάν Γουένιεν Γκάμπριελ, ο οποίος έχει θητείες σε NBA με συμβόλαιο 1+1 χρόνων.

Εuroleague: Από τη... Μακάμπι στη Φενερμπαχτσέ ο Μπάλντουιν

Ο "bomber" Γουέιντ Μπάλντνουιν αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ύστερα από δυο χρόνια κοινής πορείας και να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη για να αγωνιστεί για λογαριασμό της Φενερμπαχτσέ.

Η τουρκική ομάδα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηστητη του Αμερικανού γκαρντ που υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια και ο Σάρας Γιασικεβίτσιους "τρίβει" τα χέρια του, καθώς θα έχει στην ομάδα του ένα σούπερ επιθετικό "όπλο" και έναν των κορυφαίων στο είδος τους στη θέση του γκαρντ.

Tη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τη φανέλα της Μακάμπι, ο Μπάλντουιν μέτρησε κατά μέσο όρο 17,4 πόντους (45,6% στα δίποντα, 39,1% στα τρίποντα), 4,9 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ ανά 27,6 λεπτά σε 20 συμμετοχές στη Euroleague, ενώ είχε κατά μέσο όρο 12,1 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 5,1 ασίστ ανά 22,4 λεπτά συμμετοχής κατά σε 17 ματς στο πρωτάθλημα.

Η Μακάμπι ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Γουένιεν Γκάμπριελ

Σε μια σημαντική κίνηση ενόψει της νέας χρονιάς προχώρησε η Μακάμπι που αποχωρίστηκε τον Μπάλντουιν, με τους Ισραηλινούς να εντάσσουν στο δυναμικό τους τον Γουένιεν Γκάμπριελ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για τη σεζόν 2024-25, με δυνατότητα επάκτασης ενός επιπλέον χρόνου (1+1).

Ο 27χρονος φόργουορντ από το Νότιο Σουδάν αγωνίστηκε την περσινή σεζόν με τις φανέλες των Γουινσκόνσιν Χερντ, Μέμφις Γκρίζλις και Βακέρος ντε Μπαγιαμόν, ενώ έχει και αρκετές παραστάσεις από το NBA, αφού έχει περάσει από τους Λος Άντζελες Λέικερς, Κλίπερς, Μπρούκλιν Νετς, Νιου Όρλιανς Πέλικανς, Μπλέιζερς και Σακραμέντο Κινγκς.

Στην G-League με το Γουινσκόνσιν μέτρησε κατά μέσο όρο σε 40 αγώνες 15,1 πόντους, 9,7 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ ανά 31,8 λεπτά, με τους Γκρίζλις κατέγραψε 5 συμμετοχές στο NBA, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 3,4 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά 16,2 λεπτά, ενώ στο Πουέρτο Ρίκο είχε κατά μέσο όρο σε 23 παιχνίδια 13 πόντους, 7,4 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ ανά 26 λεπτά.