Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμη Wimbledon, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Χόλγκερ Ρούνε επικρατώντας άνετα με 3-0 σετ, πήρε το το εισιτήριο για τα προημιτελικά, εκεί όπου θα διασταύρωνε τα ξίφη του με τον Άλεξ ντε Μινόρ με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά. Παρ' όλα αυτά, ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας θα πάει... ξεκούραστος στους "4", καθώς ο αντίπαλός του απέσυρε τη συμμετοχή του.

Άνευ αγώνα στα ημιτελικά του Wimbledon ο Τζόκοβιτς λόγω τραυματισμού του Ντε Μινόρ

Λίγο πριν ξεκινήσει ο προγραμματισμένος προημιτελικός του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Άλεξ ντε Μινόρ, ο 25χρονος Αυστραλός απέσυρε τη συμμετοχή του λόγω του ότι ταλαιπωρείται με τραυματισμό στο ισχίο, τον οποίο αποκόμισε στη νίκη που σημείωσε επί του Άρθουρ Φις στον τέταρτο γύρο και του έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, η μαγνητική που έκανε επιβεβαίωσε ότι αν αγωνιζόταν θα υπήρχε επιδείνωση στον τραυματισμό του και έτσι αποφάσισε να αποσρυθεί. Έτσι, ο Τζόκοβιτς πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του λονδρέζικου Grand Slam άνευ αγώνα, εκεί όπου θα αναμετρηθεί είτε με τον Τέιλορ Φριτς είτε με τον Λορέντσο Μουζέτι.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντε Μινόρ:

"Άκουσα ένα δυνατό κρακ κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων πόντων στο παιχνίδι μου με τον Φις και έκανα μαγνητική που επιβεβαίωσε ότι ο τραυματισμός μου θα μπορούσε να επιδεινωθεί αν αγωνιζόμουν και σήμερα".