Μια αλλαγή που θα είναι προς όφελος του πρωταθλήματος της Super League επικυρώθηκε σήμερα κι έχει να κάνει με τα playoffs. Πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή θα διεκδικούν, από τη σεζόν 2024-25 κι έπειτα, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τέσσερις πρώτες θέσεις του πίνακα της βαθμολογίας, όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί με την λήξη της κανονικής περιόδου της Super League.

Μια απόφαση που είχε παρθεί μέρες τώρα αλλά επικυρώθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση της Super League. Παράλληλα θα διεξαχθούν playoffs, με έπαθλο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, που θα αφορά τις ομάδες που θα τερματίσουν από την 5η έως και την 8η θέση. Ωστόσο αυτές θα μπαίνουν στα μπαράζ με τους συνολικούς βαθμούς τους να διαιρούνται δια δύο.

Όσο για τα playouts σε αυτά θα μετέχουν πλέον οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η έως και την 14η θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

"Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14".

Στο μεταξύ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί Δ.Σ. της Super League. Με βάση την ανακοίνωση τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

1/ Ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25 και συναφή θέματα.

2/ Θέματα κλήρωσης Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25 (κλειδάριθμοι και λοιπά συναφή θέματα).

3/ Ορισμός αγώνων τριών (3) πρώτων αγωνιστικών ημερών της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25 (εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο ή / και στην Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Δ.Σ.).

4/ Έγκριση Προκήρυξης Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Super League Κ19 αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

5/ Εμπορικά θέματα – σύναψη συμβάσεων του Συνεταιρισμού.

6/ Πρόταση ΠΑΕ Βόλος σχετικά με τα Πρωταθλήματα της Super League K15 & K17, αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

7/ Διάφορα.