Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 απέναντι στην Γάνδη στο τελευταίο φιλικό της επί ολλανδικού εδάφους. Σε ένα τεστ που είχε τέσσερα ημίχρονα, οι Ζίνι, Ρότα ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα με τον Λιβάι Γκαρσία να δίνει τις δύο ασίστ. Ο Ματίας Αλμέιδα χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεση του και τα θετικά στοιχεία ήταν περισσότερα από τα αρνητικά.

Ο Αργεντινός τεχνικός στα δύο πρώτα ημίχρονα που ήταν από 235 λεπτά έκαστο, χρησιμοποίησε ενδεκάδα την οποία αποτέλεσαν οι: Μπρινιόλι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Ελίασον, Ζίνι, Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία

Στα άλλα δύο ημίχρονα, τα οποία ήταν από 30 λεπτά, έπαιξαν οι: Μπρινιόλι, Ραντόνια, Βίντα, Χρυσόπουλος, Κανελλόπουλος, Σιμάνσκι, Ρουκουνάκης, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Θεοδωρίδης.

Γρήγορο γκολ η ΑΕΚ με τον Ζίνι


Μόνο ο Ιταλός τερματοφύλακας, Αλμπέρτο Μπρινιόλι έπαιξε και στα τέσσερα ημίχρονα! Μόλις στο 51ο δευτερόλεπτο η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Ζίνι. Ο Λιβάι γύρισε μέτωπο προς την εστία, πέρασε την πάσα και ο Ζίνι με πλασέ μέσα από την περιοχή στην κίνηση άνοιξε το σκορ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lw8gg4dk29)
Η Γάνδη κατάφερε να ισοφαρίσει στο 18'. Ο Μπρινιόλι έκανε λάθος πάσα στο build up, o Χονγκ έκλεψε και «κρέμασε» τον Ιταλό για το 1-1. Το πρώτο 35λεπτο είχε λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και προσπαθούσε να πιέζει τα καρέ της Γάνδης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lwbb4uqa01)

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ έβαλε ο Ρότα - Ξανά δημιουργός ο Λιβάι Γκαρσία

Στο δεύτερο 35λεπτο και πιο συγκεκριμένα στο 53' η ΑΕΚ έκανε το 2-1. Ο Ρότα από τα δεξιά έκανε κίνηση προς τον άξονα, έπαιξε το 1-2 με τον Λιβάι και με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lxewz3m3tt)
Στο 60' η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Ρουφ με τα ακροδάχτυλα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο, στην επαναφορά ο Λιούμπιτσιτς πήρε κεφαλιά προ κενής εστίας αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η Γάνδη κατάφερε να ισοφαρίσει στο 92'. Μετά από νέα λάθος μεταβίβαση του Μπρινιόλι, έκλεψε ο Κοϊκοτά, ο οποίος με μακρινό πλασέ νίκησε τον εκτός εστίας Ιταλό τερματοφύλακα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lylelasnzt)

Στο τελευταίο 30λεπτο είδαμε λίγες αξιοσημείωτες φάσεις με το 2-2 να μένει μέχρι και το τέλος.