Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Γκενκ σε φιλικό που έγινε στην Ολλανδία και ήταν το τρίτο του αναφορικά με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν κενά στην άμυνα, σε ένα τεστ όπου κράτησε δύο ώρες μαζί με τις καθυστερήσεις.

Στο 70ο λεπτό οπαδοί της βελγικής ομάδας βρέθηκαν πίσω από τον πάγκο του «δικέφαλου του βορρά» και άνοιξαν διάλογο με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση και να ανέβει αισθητά η… θερμοκρασία.

Μάλιστα, και ο πάγκος της Γκενκ μεταφέρθηκε στο σημείο και υπήρξε γενικευμένη ένταση, με αρκετά γαλλικά να ακούγονται και εν τέλει ο διαιτητής να σφυρίζει και να δείχνει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Διότι επί της ουσίας, έδωσε φινάλε στο πρώτο μέρος του φιλικού των δύο ομάδων, αφού υπήρξε συμφωνία να είναι 60λεπτα τα ημίχρονα!

Οι δύο ενδεκάδες του ΠΑΟΚ

Αναφορικά με τις ενδεκάδες, στο πρώτο 60λεπτο ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τους: Κοτάρσκι, Ότο (38' Σάστρε), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Καμαρά, Τσιγγάρας, Ντεσπόντοβ, Μουργκ, Τάισον, Σαμάτα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε τους: Τσιφτσής, Σάστρε, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ (112' Τσοπούρογλου), Σάστρε, Σβαμπ, Θυμιάνης, Βιεϊρίνια (115' Τσαούσης), Τάισον, Κωνσταντέλιας (112' Κουλιάτα), Τόμας.

Δύο γκολ η Γκενκ στα πρώτα 10 λεπτά του τεστ με τον ΠΑΟΚ


Στο 5ο λεπτό ο Στέρνμπεργκ έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια από την αριστερή πλευρά της Γκενκ, ταλαιπωρώντας τους αμυντικούς και πλασάροντας εύστοχα από πλάγια θέση, για το 1-0.

Στο 8’ ο ΠΑΟΚ πάτησε για πρώτη φορά στην αντίπαλη περιοχή, με τον Ντεσπόντοφ να κάνει όμορφο τακουνάκι για τον Μπάμπα, αλλά με τη σέντρα του δεύτερου να απομακρύνεται από την άμυνα.

Η Γκενκ βρήκε δεύτερο γκολ στο 9' με τον Στέρνμπεργκ να βάζει ξανά δύσκολα στον Ότο, πριν σερβίρει την ασίστ στον Στέκερς, ο οποίος νίκησε τον Κοτάρσκι με υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ στην κίνηση!

Ο Μουργκ έχασε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, σκόραρε ο Μπάμπα

Στο 46’ ο ΠΑΟΚ πήρε πέναλτι, μετά από μαρκάρισμα του Καγέμπε στον Τσιγγάρα, αλλά ο Πέντερς απέκρουσε την εκτέλεση του Μουργκ. Η ομάδα του Λουτσέσκου μείωσε το σκορ στο 55’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ και λάθος έξοδο του τερματοφύλακα της Γκενκ, ο Μπάμπα σκόραρε από κοντά με κεφαλιά.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε η Γκενκ με το τρίτο της γκολ στο 84' και κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Ζεκίρι να εκμεταλλεύεται μια λάθος εκτίμηση του Τσιφτσή.