Ανεπανάληπτες στιγμές ζει η Κολομβία η οποία μετά από 23 χρόνια επιστρέφει σε τελικό του Copa America! Οι Κολομβιανοί που έδειχναν από την αρχή αποφασισμένοι για... μεγάλα πράγματα, κατάφεραν αν και έπαιζαν με 10 παίκτες να κάμψουν την αντίσταση της Ουρουγουάης και να βρουν το "χρυσό" γκολ από το... κεφάλι του Λερμά που διαμόρφωσε το τελικό 0-1. "Έλαμψε" ξανά ο ηγέτης Χαμες Ροντρίγκες που έφτασε τις 6 (!) ασίστ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mff8gj1lld)
Και... τώρα η Κολομβία αφού έφτασε στην... πηγή θέλει να πιεί νερό κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας (15/07, 3:00) με μοναδικό στόχο να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της τον τίτλο μετά το μακρινό 2001!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mfvyh7n83l)
Το παιχνίδι συνοδέυτηκε από σκληρές μονομαχίες και εντάσεις με... αποκορύφωμα τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες όπου και συμμετείχαν οι Ντάρβιν Νούνιες και Ρόναλντ Αραούχο!

Υπέταξε την Ουρουγουάη και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Copa America η Κολομβία

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα κιόλας λεπτά, ενώ η Κολομβία ήταν αυτή που σημείωσε την πρώτη καλή ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Μουνιόζ ο οποίος με φοβερό άλμα μετά από ωραία σέντρα, έκανε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή όμως η μπάλα δίπλα από το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mgcesp9jv5)
Η Ουρουγουάη όχι απλά... απάντησε στην ευκαιρία των Κολομβιανών αλλά λίγο έλειψε να ανοίξει λογαριασμό στο ματς με τον Νούνιες ο οποίος με εκπληκτική προσωπική ενέργεια εξαπέλυσε σουτ μέσα από την περιοχή, με αμυντικούς πάνω του όμως η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι και κατέληξε δοκάρι και άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mgjqu4pim9)
Ο Νούνιες που ήταν ιδιαίτερα κινητικός και δημιουργούσε... κινδύνους στα καρέ της Κολομβίας, απείλησε εκ νέου στο 27ο λεπτό με σουτ λίγο έξω από τα όρια της περιοχής το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mgx532hoqx)
Η Κολομβία όσο κυλούσαν τα λεπτά ανέβαζε τις γραμμές της και γινόταν όλο και απειλητική, ενώ βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 39ο λεπτό από στημένη φάση. Ο... συνήθης ύποπτος Χάμες Ροντρίγκες με μια ακόμη άψογη εκτέλεση φάουλ βρήκε στην περιοχή τον Λέρμα που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mepa3a3tkp)

Oι ισορροπίες άλλαξαν στην εκπνοή του πρώτου μέρους όταν και ο Μουνιόζ χτύπησε εκτός φάσης με τον αγκώνα του τον Ουγκάρτε με αποτέλεσμα ο διαιτητής του αγώνα να του δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλλει από το ματς στο 45+2'.

Η Κολομβία αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο κατάφερε να αντέξει στην πίεση και να διαφυλάξει το υπέρ της 1-0 μέχρι το τελευταο σφύριγμα που την βρήκε μεγάλη θριαμβεύτρια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mf1ma3nmgh)