Ελληνικό και "κιτρινόμαυρο" ενδιαφέρον είχε η αναμέτρηση της Βελέζ με την Ίντερ Εσκάλδες καθώς από το συγκεκριμένο ζευγάρι θα προκύψει η αντίπαλος της ΑΕΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League! Η ομάδα από την Ανδόρα έκανε την έκπληξη, προηγήθηκε πρώτη στο ματς, ενώ οι Βόσνιοι που θεωρούνται φαβορί για την πρόκριση, κατάφεραν να ισοφαρίσουν για το τελικό 1-1.

Πλέον, όλα θα κριθούν στη ρεβάνς σε οκτώ μέρες και η ομάδα που θα πάρει τη νίκη θα βρεθεί στον δρόμο της "Ενωσης"! Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βελέζ Μόσταρ - Ίντερ Εσκάλδες στις 24 Ιουλίου στην OPAP Arena και η ρεβάνς έχει οριστεί την 1η Αυγούστου στην έδρα της αντιπάλου της.

Περιμένει τη ρεβάνς του Βελέζ - Ίντερ Εσκάλδες για να μάθει αντίπαλο η ΑΕΚ στο Conference League

Η Ίντερ Εσκάλδες μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 17ο λεπτό με τον Μπερλάνγκα, ενώ αιφνιδίασε την Βελέζ και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 34ο λεπτό με ωραίο πλασέ του Λόπεθ μετά από σέντρα του Ασούμπρε. Μετά το... σοκ, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκαν βελτιωμένοι. Απείλησαν στο 47' με τον Μούγιαν, ενώ δέκα λεπτά αργότερα (57') είχαν ευκαιρία με μακρινό σουτ του Χάσκιτς.

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι που θεωρείται και φαβορί για πρόκριση, κατάφερε να φέει στα ίσα το ματς στο 65ο λεπτό με σουτ του Λόχαν. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι δυο ομάδες πίεσαν και είχαν τις στιγμές τους να σκοράρουν. Στο 68ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι "άγγιξαν" το 1-2 ωστόσο το σουτ του Γκαγκιέγκο κατέληξε στο δοκάρι της Βελέζ η οποία είχε ευκαιρία στο 92' με σουτ του Γέβτοβιτς το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Μονιόθ. Κάπως έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΒΕΛΕΖ: Χάντζικιτς, Ισασέγκι (62’ Όρετς), Χρκατς, Οκέκε, Στουρμ, Πρσες (77’ Γέβτοβιτς), Χαλίλοβιτς (62’ Λόχαν), Σίκαλο, Μουγιάν, Μλίναριτς (46’ Χάσκιτς), Σούλιτς (87’ Μπάιριτς)

ΙΝΤΕΡ: Μουνιόθ, Γκαγιέγκο, Καμπαγέ, Φεχέρ, Πουέντες (84’ Σάντσεθ), Τόρες (64’ Ντε Λα Τόρε), Λόπεθ Έλο (51’ Μπουχαρμά), Μπερλάνγκα (64’ Μαρτίνεθ), Αλόνσο, Ζαν Λουκ (84’ Αντρέου), Γκ.Λόπεθ