Το γκολ της "χρυσής" αλλαγής του Χρέλια στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έκρινε τον πρώτο αγώνα στο"Gradski Stadion" για τον α' προκριματικό γύρο του Champions League ανάμεσα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα με την Εγνατία όπου θα προκύψει ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης! Οι Βόσνιοι πήραν ένα μικρό προβάδισμα το οποίο καλούνται να υπερασπιστούν σε μια εβδομάδα από τώρα στη ρεβάνς στην Αλβανία στο "Elbassan Arena".

Αρκετά επεισοδιακό το παιχνίδι, με τους Αλβανούς να ολοκληρώνουν το ματς με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών των Ζενιουλάι και Ντρέτσα, ενώ υπήρξε δεκάλεπτη διακοπή στο δεύτερο μέρος λόγω συνθημάτων από την εξέδρα εναντίον του Κοσόβου όπου είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι φιλοξενούμενοι από το γήπεδο και να επιστρέψουν λίγα λεπτά αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσσαλονικείς θα κοντραριστούν με τον νικητή του ζευγαριού στην Τούμπα στις 24 Ιουλίου και μια εβδομάδα μετά, στις 31 Ιουλίου θα διεξαχθεί η ρεβάνς.


Ο ΠΑΟΚ περιμένει Μπόρατς ή Εγκνατία στον β' προκριματικό του Champions League - Προβάδισμα οι Βόσνιοι

Οι δυο ομάδες μπήκαν νευρικά στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ήταν περισσότερο προσηλωμένες στα αμυντικά και ανασταλτικά τους καθήκοντα. Η Μπόρατς είχε καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσε περισσότερους κινδύνους ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα αφού αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 58' μετά από απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε με υπόδειξη του VAR ο Ζεϊναλουάι της Εγκνάτια.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα υπάρξει "λευκή" ισοπαλία στο ματς, ο Χρέλια αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή καθώς σαν από... μηχανής θεός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 90+6' και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 1-0 και κατ' επέκταση το προβάδισμα για πρόκριση στον β' προκριματικό γύρο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννέα παίκτες στο 90+11' όταν καιο Ντρέκα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι δυο παίκτες που αποβλήθηκαν φυσικά δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο δεύτερο μέρος υπήρξε δεκάλεπτη διακοπή καθώς οι φιλοξενούμενοι αρνήθηκαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται λόγω συνθημάτων κατά του Κοσόβου που ακουγόντουσαν από την εξέδρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν προσωρινά από το γήπεδο και να επιστρέψουν εντέλει 10 λεπτά αργότερα για να συνεχίσουν στο ματς. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, από την εξέδρα του γηπέδου, ακούστηκε το σύνθημα " Το Κόσοβο είναι Σερβία", ενώ σηκώθηκαν πανό με το ίδιο περιεχόμενο.

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ: Σισκόφσκι, Κβρίζιτς (46′ Χρέλια), Μέιγερς, Καρολίνα, Χερέρα, Γκράχοβατς, Βράνιες (56′ Πίχλερ, 90’+7′ Κάβιτς), Κουλάσιν, Καρακλάγιτς (46′ Σάβιτς), Βούκοβιτς, Λούκιτς (86′ Μάρσετιτς).

ΕΓΚΝΑΤΙΑ: Σέρι, Ντουλισέ, Τζεμάιλι, Αλίγιεβ, Φανγκάι, Ζεϊνουλάι, Λούσκια (86′ Αχμετάι), Ντρέκα, Μπακαγιόκο (21′ λ.τρ. Κάσα), Ιμπραΐμογλου (86′ Μαλότα).