Η Κολομβία ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του ημιτελικού του Copa America με την Ουρουγουάη όπου με "χρυσό" γκολ του Λέρμα πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό όπου θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Παρ' όλα αυτά ο αγώνας δεν θα μείνει χαραγμένος μόνο για το αγωνιστικό σκέλος καθώς σημαδεύτηκε και από μεγάλης έκτασης επεισόδια μετά το φινάλε στο οποίο μάλιστα πρωταγωνίστησαν και οι Ντάρβιν Νούνιες και Ρόναλντ Αραούχο που έπαιξαν ξύλους στις εξέδρες με αντίπαλους οπαδούς.


Οι κερκίδες του "Bank of America Stadium" μετατράπηκαν σε... ρινγκ, ενώ νωρίτερα είχαν προκληθεί έντονες λογομαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά, οι εικόνες... χάους έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και είναι το πρώτο θέμα σε όλη την Αμερική!



Νούνιες και Αραούχο έπειξαν ξύλο στις εξέδρες μετά το τέλος του Ουρουγουάη - Κολομβία στο Copa America

Η αρχή του... χάους έγινε λίγα δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή όταν και οι παίκτες των δυο ομάδων ξεκίνησαν να λογομαχούν έντονα. Τα πράγματα όμως δεν άργησαν να "ξεφύγουν" και να... μεταφερθούν στις εξέδρες του γηπέδου όπου και υπήρξε το "δεύτερο" ημίχρονο. Πρωταγωνιστές οι οπαδοί της Κολομβίας και οι παίκτες της Ουρουγουάης.


Τα πλάνα σοκάρουν, με τον Ντάρβιν Νούνιες και τον Ρόναλντ Αραούχο να ανταλλάσουν γροθιές και να εμπλέκονται σε ξύλο με τους αντίπαλους οπαδούς, Μάλιστα, ο στράικερ της Λίβερπουλ "τρελάθηκε" και αντέδρασε έντονα όταν και δέχθηκε γροθιά στο κεφάλι από οπαδό της Ουρουγουάης.


Η αστυνομία και η ασφάλεια του γηπέδου έσπευσαν να κατευνάσουν τα πνέυματα και με δική τους παρέμβαση μπήκε τέλος στα επεισόδια. Αφού χώρισαν τους Νούνιες και Αραούχο από τους οπαδούς, οι συμπλοκές έληξαν ωστόσο το... κακό με το ξύλο είχε ήδη προλάβει να γίνει.

Ο Χοσέ Μαρία Χιμένες σε δηλώσεις που παραχώρησε τόνισε ότι όλα ξεκίνησαν όταν και μια μερίδα φανατικών οπαδών της Κολομβίας επιτέθηκε στις οικογένειες των παικτών της Ουρουγουάης που καθόντουσαν στις εξέδρες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως: "Προσέξτε! Ήταν οι οικογένειές μας εκεί, ήταν μια καταστροφή. Οι οικογένειες μας ήταν σε κίνδυνο. Έπρεπε να ανέβουμε στην εξέδρα, για να προστατέψουμε τους αγαπημένους μας, δεν υπήρχε αστυνομία, δεν υπήρχε η παραμικρή προστασία.

Η αστυνομία ήρθε μετά από μισή ώρα. Οι διοργανωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις οικογένειες και τους ανθρώπους που είναι γύρω από το γήπεδο. Είναι μια καταστροφή. Οι οικογένειές μας υποφέρουν. Κάθε ματς είναι το ίδιο. Μετά από κάθε ματς υπάρχουν κάποιοι που πίνουν και δεν ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται".