Οι ΗΠΑ σκορπούν τον... φόβο και τον τον τρόμο με τους αστέρες που έχουν στο ρόστερ τους και φυσικά, θεωρούνται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Οι Αμερικάνοι έδωσαν την πρώτη... γεύση της απαράμιλης κλάσης τους στο πρώτο τους φιλικό όπου "καθάρισαν" με συνοπτικές διαδικασίες με 86-72 τον Καναδά, αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδος στο Παρίσι. Κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια 20.757 φιλάθλων που κατέκλυσαν τις εξέδες και έφεραν ρεκόρ... προσέλευσης στην Τ-Mobile Arena του Λας Βέγκας!


Οι ΗΠΑ "καθάρισε" τον αντίπαλο της Εθνικής Καναδά λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι ΗΠΑ αν και δεν ξεκίνησαν ιδανικά στο φιλικό καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 11-1 στα μισά της πρώτης περιόδου και μάλιστα αστοχώντας και στα πρώτα έξι σουτ. Στη συνέχεια, οι Αμερικάνοι ανέβασαν την απόδοση τους, πάτησαν... γκάζι και κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο παρκέ, βελτίωσαν τα ποσοστά τους στην επίθεση με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο με 69-54.

Team USA SHOWED OUT Against Canada 👀🔥 | July 10, 2024

Στο δεύτερο μέρος, όσο και αν προσπάθησε ο Καναδάς να φανεί ανταγωνιστικός και να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, δεν κατάφερε να βρει το... αντίδοτο στην άμυνα με αποτέλεσμα μοιραία να "υποκλιθεί" στην ανωτερότητα της Team USA που πήρε τη νίκη με το τελικό 86-72 και φυσικά πρόσφερε άπλετο θέαμα με τα καρφώματα και τις συνεργασίες των σούπερ σταρ της.


Κορυφαίος για τις ΗΠΑ ήταν ο Άντονι Έντουαρντς που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Στεφ Κάρι με 12 πόντους. Ο Τζρου σταμάτησε στους 11 πόντους, ενώ double-double σημείωσε ο Άντονι Ντέιβις με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο "Βασιλιάς" ΛεΜπρόν Τζέιμς πέτυχε 7 πόντους, ενώ κατέβασε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ.


Από την πλευρά της αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδος, Καναδά, ξεχώρισε με την απόδοση του ο Αρ Τζέι Μπάρετ που σημεώισε 12 πόντους και κατέβασε 5 ριμπάουντ, ενώ από 10 πόντους πέτυχαν οι Ντίλον Μπρουκς και Σάι Γκίλτζιους - Αλεξάντερ. Παρ' όλα αυτά οι Καναδοί έδειξαν καλά στοιχεία και φυσικά μην ξεχνάμε πως για τις δυο ομάδες ήταν το πρώτο φιλικό όπου δεδομένα χρειάζεται χρόνος για να... ρολάρουν καλύτερα οι άμυνες και οι επιθέσεις.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-21, 41-33, 69-54, 86-72