Τη μια άφιξη μετά την... άλλη μετρά η ΑΕΚ που είναι ιδιαίτερα ενεργή με τις μεταγραφικές της κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν! Χθες... πάτησε Ελλάδα ο Ρομπέρτο Περέιρα, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης (11/07) προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και ο 25χρονος εξτρέμ Αμπουμπακάρι Κοϊτά, ο οποίος αφού περάσει με επιτυχία τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα και θα ανακοινωθεί με πενταετές συμβόλαιο από την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ!

Στην τελική ευθεία η μεταγραφή του Κοϊτά στην ΑΕΚ - Έφτασε Αθήνα ο 25χρονος εξτρέμ

Προβάρει τα κιτρινόμαυρα ο Αμπουμπακάρι Κοϊτά, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ. Ο γεννημένος στη Μαυριτανία και κάτοχος βελγικού διαβατηρίου εξτρέμ αφού ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο των εξετάσεων που πρέπει να υποβληθεί, θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο πενταετούς διαρκείας και θα ενσωματωθεί άμεσα στο σύνολο του Ματίας Αλμέιδα.

aek_koita

Για να τον αποκτήσει η "Ένωση" έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ συν τα μπόνους (3,6 εκατομμύρια ευρώ η μεταγραφή συν 400.000 μπόνους), ενώ η Σιντ Τρούιντεν, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος, θα διατηρήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 10%. Ο Κοϊτά έρχεται με τις... ευλογίες του Ματίας Αλμέιδα για να ενισχύσει την αριστερή πτέρυγα της "κιτρινόμαυρης" επίθεσης.

Ο Κοϊτά προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν πόου ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του, καθώς σε 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της βελγικής Σεντ Τρούιντεν πέτυχε 18 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ.

ABOUBAKARY KOITA / أبو بكاري كويتا - Elite Skills, Goals, Passes - STVV & Mauritania - 2023/2024