Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον τελικό του Copa America, με την Αργεντινή να αντιμετωπίζει την Κολομβία (15/07 03:00). Η ανακοίνωση πως διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Βραζιλιάνος Ραφαέλ Κλάους προκάλεσε αίσθηση στην "αλμπισελέστε", με την κόντρα της με τη "σελεσάο" να είναι γνωστή.

Βραζιλιάνος διαιτητής στον τελικό του Copa America Αργεντινή - Κολομβία

Η Αργεντινή κατάφερε με μεστές εμφανίσεις να φτάσει στον τελικό του Copa America, με την παρέα του Λιονέλ Μέσι να δυσκολεύεται απέναντι στο Εκουαδόρ στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στη συνέχεια βρήκε μπροστά της τον Καναδά, τον οποίο κέρδισε με 2-0 κι έφτασε στο τέλος της... διαδρομής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lksi35la9l)
Εκεί θα βρει απέναντι της την Κολομβία, η οποία - έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης τον Χάμες Ροντρίγκες - κατάφερε να αποκλείσει την Ουρουγουάη σε μία αναμέτρηση που επισκιάστηκε από τα έντονα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mff8gj1lld)
Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στον τελικό (15/07 - 03:00) με την Σακίρα να δίνει το παρών και να ξεσηκώνει τους οπαδούς με τα τραγούδια της. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Βραζιλιάνος Ραφαέλ Κλάους, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στην "αλμπισελέστε".

Η κόντρα ανάμεσα στη Βραζιλία και την Αργεντινή είναι γνωστή και το ενδεχόμενο να υπάρξει διαιτητής από τη "χώρα του καφέ" είναι κάτι που δεν συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, με την Conmebol όμως να ορίζει τον Ραφαέλ Κλάους για τον τελικό της διοργάνωσης.