Έτοιμη να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της καριέρας της βρίσκεται η Τζασμίν Παολίνι που επικράτησε με 2-1 σετ (2-6, 6-4, 7-6) της Ντόνα Βέκιτς και έγινε η πρώτη Ιταλίδα τενίστρια που φτάνει στον τελικό του Wimbledon στην ιστορία.

Στον τελικό του Wimbledon η Παολίνι που έγραψε ιστορία για την Ιταλία

Σε μία απίστευτη αναμέτρηση που κράτησε 2 ώρες και 51 λεπτά, η Τζασμίν Παολίνι ήταν η μεγάλη νικήτρια στον ημιτελικό του Wimbledon επικρατώντας δύσκολα με 2-1 της Ντόνα Βέκιτς και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Grand Slam.



Η Ιταλίδα τενίστρια έγραψε τη δική της ιστορία στο Wimbledon, καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια της χώρας που έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ θα βρεθεί σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό Grand Slam ένα μήνα μετά από εκείνον του Roland Garros.



Τα ρεκόρ δεν σταματούν εκεί για την Τζασμίν Παολίνι, καθώς έγινε η πρώτη στην Ιταλία που φτάνει σε τελικούς της WTA σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες και τώρα περιμένει την αντίπαλο της, με τον άλλον ημιτελικό να διεξάγεται ανάμεσα στην Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και την Ελένα Ριμπάκινα.

Στις δηλώσεις της ανέφερε συγκινημένη πως: "Αυτό το ματς θα το θυμάμαι για πάντα, ήταν δύσκολο επειδή η αντίπαλός μου έπαιξε εκπληκτικά. Ο τελευταίος μήνας ήταν τρελός για μένα και χρειάζεται να συνειδητοποιήσω όλο αυτό που συνέβη.

Συγκεντρώνομαι σε αυτό που κάνω στο κορτ. Αγαπώ να παίζω τένις, για μένα είναι όνειρο που είμαι εδώ και παίζω σε αυτό το στάδιο επειδή από μικρή έχω δει πάρα πολλούς τελικούς Wimbledon στην τηλεόραση. Διασκεδάζω και σκέφτομαι το παρόν αλλά ο τελευταίος μήνας ήταν εκπληκτικός για μένα."