Το φετινό Wimbledon έχει αποδειχθεί πως είναι η διοργάνωση των εκπλήξεων, με την Παολίνι να εξασφαλίζει την πρόκριση της στον τελικό, εκεί που θα συναντήσει την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα που έκανε τη μεγάλη ανατροπή και άφησε εκτός συνέχειας το φαβορί, Ελένα Ριμπάκινα.

Πολύ καλύτερο ξεκίνημα για την Ριμπάκινα με τρία μπρέικ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ριμπάκινα να εκμεταλλεύεται τις γρήγορες επιστροφές της στο σερβίς της Κρεϊτσίκοβα και με δύο μπρέικ προηγήθηκε με 4-0, καθώς η Τσέχα δεν μπορούσε να βρει απαντήσει στις επιθέσεις της τενίστριας από τον Καζακστάν.

Η Κρεϊτσίκοβα κατάφερε να μειώσει σε 4-1 κάνοντας το πρώτο της μπρέικ, αλλά στο αμέσως επόμενο το έχασε με love game μάλιστα, με την Ριμπάκινα να κάνει το 5-1. Η Τσέχα μείωσε σε 5-3 με δύο σερί γκέιμ, αλλά η Ριμπάκινα είχε τον έλεγχο στο τέλος και πήρε το πρώτο σετ με 6-3.



Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για την Κρεϊτσίκοβα

Σε αντίθεση με το πρώτο σετ οι δύο τενίστριες πρόσεξαν πολύ περισσότερο το σερβίς τους, με την Ριμπάκινα να φτάνει μία ανάσα στο μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποίησε την ευκαιρία που της δόθηκε, με την Κρεϊτσίκοβα να προηγείται τελικά με 3-2 στα γκέιμς.

Το έκτο γκέιμ ήταν και το κρίσιμο για την Τσέχα, η οποία έκανε το μπρέικ στο σερβίς της Ριμπάκινα και πήρε το προβάδισμα με 4-2. Η Κρεϊτσίκοβα προηγήθηκε με 5-3 και στο ένατο γκέιμ αν και έχασε έξι σετ πόιντ, κατάφερε να κάνει το 6-3 και να φέρει τον ημιτελικό στα ίσα.



Στον τελικό του Wimbledon η Κρεϊτσίκοβα απέναντι στην Παολίνι

Στο τρίτο και κρίσιμο σετ, οι δύο αντίπαλες συνέχιζαν να κρατάνε το σερβίς του με ευκολία και μετά από έξι γκέιμ ο αγώνας ήταν στην απόλυτη ισορροπία με 1-1 στα σετ και 3-3 γκέιμς. Το έβδομο γκέιμ ήταν εκείνο όμως που έδωσε το προβάδισμα στην Κρεϊτσίκοβα.

Η Τσέχα έκανε το μπρέικ, πήρε το προβάδισμα με 4-3 και κατάφερε μέχρι το φινάλε να κρατήσει το σερβίς της, παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη. Η επικράτηση της Κρεϊτσίκοβα της έδωσε την πρόκριση για τον τελικό του Wimbledon, εκεί που συναντήσει την Τζασμίν Παολίνι.