Η κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδος έχει μείνει στην ιστορία και φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από εκείνη τη σπουδαία ημέρα. Οι Legends 2004 αντιμετώπισαν σε φιλικό του UEFA All Stars σ' ένα παιχνίδι γιορτή για το ποδόσφαιρο, με τον κόσμο να χαίρεται κάθε στιγμή, με νικητή της αναμέτρησης να είναι ο Λουίς Φίγκο που κατάφερε να πάρει τη δική του εκδίκηση 20 χρόνια μετά, κερδίζοντας με 2-1.

Συνταγή Euro 2004 προηγείται η Εθνική Ελλάδος στο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν από την αρχή πως μπήκαν στην αναμέτρηση για να κερδίσουν, με τον Μακελελέ να "ξεκαθαρίζει" στον Κώστα Κατσουράνη από το 2ο κιόλας λεπτό του παιχνιδιού, πως δεν θα περάσουν καλά οι Legends 2004.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2my7oppec9t)
Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά του αγώνα και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Τζέιμς και να γράψει το 1-0, αλλά ο Ματεράτσι μ' ένα τάκλιν από τα παλιά δεν τον άφησε να σκοράρει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2myduxsu2qx)
Η Ελλάδα έφτασε στο γκολ στο 14ο λεπτό με τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα από τα δεξιά και με απίστευτο γυριστό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τους πάντες στο γήπεδο να διαμαρτύρονται.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2myfdtw0d49)
Δεν άργησε πολύ όμως να πανηγυρίσει τελικά το προβάδισμα η Εθνική Ελλάδος, καθώς στην επόμενη κιόλας φάση, ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε μία από τις κάθετες πάσες που τον ξεχώρισαν στον Στέλιο Γιαννακόπουλο, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να κάνει το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mygvye3k4x)
Μετά το γκολ οι UEFA All Stars "εκνευρίστηκαν" και αποφάσισαν να παίξουν το δικό τους ποδόσφαιρο, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον... ξενοδόχο, Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος όπως και στο Euro 2004 δεν άφησε ούτε... μύγα να περάσει στο τέρμα του, κρατώντας το 1-0 για την Ελλάδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2myz8sayfkp)
Την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου είχαν οι Legends 2004, όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε μία απίστευτη λόμπα για τον Άγγελο Χαριστέα, ο οποίος σε αντίθεση με τα γήπεδα της Πορτογαλίας αστόχησε στο τετ α τετ απέναντι στον Τζέιμς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2myt5ij7fyx)

Έκανε την ανατροπή οι UEFA All Stars με οδηγό τον Λουίς Φίγκο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι UEFA All Stars, με τον Λουίς Φίγκο να ζητάει "εκδίκηση" για τον χαμένο τελικό του Euro 2004 μπήκαν με το μαχαίρι στα... δόντια, αλλά η Εθνική Ελλάδος παρά τις αλλαγές κρατούσε το προβάδισμα με τον Νταμπίζα να κοντράρει το σουτ του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mzd1ajkdw1)
Οι UEFA All Stars συνέχισαν να πιέζουν για να έρθει το γκολ, αλλά ο Κώστας Χαλκιάς - που αντικατέστησε τον ανίκητο Αντώνη Νικοπολίδη - απέκρουσε το πολύ όμορφο πλασέ του Παουλέτα, ενός ακόμη Πορτογάλου που έψαχνε το γκολ για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mzkq314c5d)
Το γκολ βέβαια δεν άργησε να έρθει για τον Λουίς Φίγκο, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 και συνέχισε "σκυλιάζει" σε κάθε φάση για να κερδίσει την ομάδα που του στέρησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο 20 χρόνια πριν μέσα στην έδρα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mznsf78nf5)
Η Ελλάδα αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στο σπριντ που έκανε να παθαίνει τράβηγμα, γεγονός που "ανάγκασε" τον Ότο Ρεχάγκελ να επιστρατευσει για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση τον Άγγελο Χαριστέα που πήρε τη θέση του Καραγκούνη που δεν κατάφερε να κάνει το 2-1 από τα 30 μέτρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mzpboerdih)
Η ανατροπή τελικά ολοκληρώθηκε για τους UEFA All Stars οι οποίοι με τις αλλαγές που έκαναν κέρδισαν αρκετά μέτρα στον αγώνα και έφτασαν στο 2-1 με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Λουίς Γκαρθία να σκοράρει απέναντι στον Φάνη Κατεργιαννάκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2n01ma18xn5)

Legends 2004: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Βενετίδης, Νίκο Νταμπίζας, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Γιάννης Γκούμας, Μιχάλης Καψής, Άγγελος Μπασινάς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Λάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Άγγελος Χαριστέας, Ντέμης Νικολαΐδης, Ζήσης Βρύζας και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

UEFA All Stars: Ντέιβιντ Τζέιμς, Γενς Λέμαν, Μπακαρί Σανιά, Γουίλιαμ Γκαλάς, Κλοντ Μακελελέ, Γκαΐθκα Μεντιέτα, Λουίς Φίγκο, Σολ Κάμπελ, Μαρσέλ Ντεσαγί, Πέδρο Παουλέτα, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ρόμπι Κιν, Κριστιάν Καρεμπέ, Φερνάντο Γιορέντε, Μίκαελ Σιλβέστρ, Μάρκο Ματεράτσι, Μίκαελ Εσιέν, Λουίς Γκαρθία και Πάτρικ Κλάιφερτ.