Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό δήλωσε στο ραδιόφωνο France Inter ότι "θα βουτήξει την επόμενη εβδομάδα στον Σηκουάνα" και ότι το νερό θα “απολυμανθεί, αυτό είναι σίγουρο”.

Οι Ολυμπιονίκες θα κολυμπήσουν στον ποταμό κατά τη διάρκεια του τριάθλου αργότερα αυτό το μήνα και του μαραθωνίου κολύμβησης τον Αύγουστο.

Παρά το σχέδιο καθαρισμού ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων), οι ανησυχίες για την καταλληλότητα του ποταμού για κολυμβητικές εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένουν. Οι δοκιμές την περασμένη εβδομάδα έδειξαν για πρώτη φορά αποδεκτά επίπεδα βακτηρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της δημάρχου.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η βουτιά στο Σηκουάνα που αναβλήθηκε

Η δήμαρχος Ινταλγκό -ένα από τα κύρια πρόσωπα πίσω από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού- είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα κολυμπούσε στον Σηκουάνα, αλλά ανέβαλε τη βουτιά μετά τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Σηκουάνας “δεν ήταν πια προτεραιότητα” εν μέσω της πρόωρης προεκλογικής εκστρατείας, δήλωσε η δήμαρχος. Ο Μακρόν, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνία.

Τον περασμένο μήνα, ο νομάρχης της περιοχής του Παρισιού, Marc Guillaume, δήλωσε στο ραδιόφωνο Franceinfo ότι το σχέδιο καθαρισμού διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω των ασυνήθιστα ισχυρών βροχοπτώσεων την άνοιξη, αλλά οι διοργανωτές παρέμειναν βέβαιοι ότι οι Ολυμπιονίκες θα μπορέσουν να κολυμπήσουν στον ποταμό.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Σηκουάνα στις 26 Ιουλίου, εάν τα ρεύματα δεν είναι πολύ ισχυρά. Μια πρόσφατη πρόβα στις 24 Ιουνίου ακυρώθηκε λόγω των ισχυρών υδάτινων ρευμάτων που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.