Η Μπότεφ Πλόβντιβ νίκησε 2-1 τη Μάριμπορ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον πρώτο προκριματικό του Europa League. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον επόμενο γύρο.

Η ρεβάνς για τη διοργάνωση του Europa League έχει οριστεί για την επόμενη Πέμπτη (18/7) στη Σλοβενία. Εφόσον το συνολικό σκορ είναι ισόπαλο έπειτα από το δεύτερο 90λεπτο, τότε θα ακολουθήσει παράταση και εφόσον χρειαστούν πέναλτι.

Η Μπότεφ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Ούτζα μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι έδειχναν σε καλύτερη κατάσταση από τους αντιπάλους τους και αυτό φάνηκε και με το γκολ.

Η Μάριμπορ ισοφάρισε γρήγορα

Βέβαια η Μάριμπορ βρήκε μια φάση στο 19' για να κάνει το 1-1 και να δείξει πως η εμπειρία και το όνομά της είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει. Σκόρερ ήταν ο Σέρβις με σουτ από τα όρια της περιοχής.

Βασικός ο Μπαλογιάννης με την Μπότεφ

Το μπρα ντε φερ ήταν δυνατό στο δεύτερο μέρος και εντέλει ο Ίλιεβ λύγισε την αντίσταση των φιλοξενούμενων, με πλασέ από κοντά έπειτα από γύρισμα του Ούτζα.

Με την Μπότεφ Πλόβντιβ αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Κώστας Μπαλογιάννης. Ο 25χρονος αμνυντικός αποκτήθηκε από την ομάδα της Βουλγαρίας το καλοκαίρι του 2023 από τον ΟΦΗ. Την ποδοσφαιρική του καριέρα την ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ.