Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 είναι προ των πυλών της έναρξής τους και σε αυτούς θα μετάσχει και η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ. Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο με καθοδηγητή τον Βασίλη Σπανούλη θα τα δώσει όλα για μια καλή πορεία και γιατί όχι να πάρει μετάλλιο.

Η FIBA έκανε γνωστό και το power ranking έχοντας την Εθνική Ελλάδος σε υψηλή θέση.

Σύμφωνα λοιπόν, με τη Διεθνή Ομοσπονδία, η "γαλανόλευκη" βρίσκεται στην έκτη θέση της δυναμικότητας που αντικατοπτρίζεται με το Power Ranking, ένα αναλυτικό σύστημα αξιολόγησης, που μελέτησε τα δεδομένα.

Το σύστημα κατέληξε πως στο No1 βρίσκεται η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ένα σύνολο γεμάτο... αστερόσκονη από πρωταγωνιστές του NBA μέχρι μελλοντικούς Hall of Famers: Τον ΛεΜπρον Τζέιμς, τον Στέφεν Κάρι και τον Κέβιν Ντουράντ, μεταξύ των εκλεκτών.

Πίσω από την Team USA βρίσκεται η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2023, Γερμανία, ενώ ακολουθούν οι οικοδεσπότες Γάλλοι, που ναι μεν στο Mundobasket απέτυχαν παταγωδώς, αλλά τώρα με τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά και ένα σύνολο με αρκετούς αστέρες (Γκομπέρ, Λεσόρ, Φουρνιέ, Ντε Κολό) στοχεύει minimum στο βάθρο και την κατάκτηση ενός μεταλλίου.


Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί στο Group A του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ μαζί με την Ισπανία, την Αυστραλία και τον Καναδά. Κατάφερε να πάρει εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μέσα από το Προολυμπιακό τουρνουά που έγινε στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και είναι έτοιμη για να δώσει νέες μάχες, αυτή τη φορά στη Γαλλία.