Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι 12άδες που θα παρουσιαστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με τη Γερμανία να ανακοινώνει τη δική της αποστολή που θα βρεθεί στα γήπεδα του Παρισιού. Το ρόστερ μοιάζει πολύ μ' εκείνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 που τα "πάντσερ" κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Ανακοινώθηκε η 12άδα της Γερμανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η Γερμανία έκανε την έκπληξη στο Μουντομπάσκετ 2023 κερδίζοντας στον ημιτελικό τις ΗΠΑ και στον τελικό τη Σερβία, δείχνοντας πως επιστρέφει μετά από χρόνια στην αίγλη του παρελθόντος. Τα "πάντσερ" ετοιμάζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και είναι έτοιμα να κάνουν πάλι το δικό τους... μπαμ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκόρντον Χέρμπερτ κατέληξε στην 12άδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην "πόλη του φωτός", με το ρόστερ να έχει ελάχιστες διαφορές σε σχέση με εκείνο στα γήπεδα της Ασίας, δείχνοντας πως η συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει.

Το ρόστερ της Γερμανίας: Άιζακ Μπόνγκα (Παρτιζάν), Όσκαρ Ντα Σίλβα (Μπάγερν Μονάχου), Νιλς Γκιφάι (Μπάγερν Μονάχου), Μάοντο Λο (Αρμάνι Μιλάνο), Αντρέας Ομπστ (Μπάγερν Μονάχου), Ντένις Σρέντερ (Τορόντο Ράπτορς), Ντάνιελ Τάις (Νιου Όρλεαντ Πέλικανς), Γιοχάνες Τίμαν (Άλμπα Βερολίνου), Γιοχάνες Βόιτμαν, Φραντς Βάγκνερ (Ορλάντο Μάτζικ), Μόριτς Βάγκνερ (Ορλάντο Μάτζικ), Νικ Βάιλερ-Μπαμπ (Μπάγερν Μονάχου)